Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

PRIMELE PLĂȚI pentru SUBVENȚIILE de MOTORINĂ

APIA a inceput platile pentru SUBVENTIILE PENTRU MOTORINA! Aceasta tocmai a anuntat ca, în intervalul 16-20 iunie, fermierilor le-au fost trimise subventiile de 91 milioane lei pentru scaderea accizei la motorina folosita în agricultură în primul trimetrul al lui 2017, declara MADR (Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale).

Numarul fermierilor care au fost achitati este de aproape 14 mii, iar valoarea lor se ridica la 64 de milioane de litri de motorină, se mai arata in declaratie.

SUBVENTIILE oferite de stat fermierilor pentru motorina folosita in domeniu de anul acesta este de 1,4185 lei/lit, ceea ce arata un raport cu 21% mai mic faţă de valoarea subventiilor din anul precedent. MADR a mai aratat ca aceste reduceri a bugetului sunt din cauza noilor schimbari ale Codului Fiscal aplicate de la inceputul anului 2017, cand a fost scoasa, de altfel, si supraacciza de 7 eurocenţi/litrul de carburanţi.

De asemenea, nu ar trebui sa uitam sa mentionam ca statul a dat o HG (hotarare de guvern) la sfarsitul lui martie, prin care stabilea bugetul pentru aceste subventii, respectiv aproape 350 milioane de lei, toate sumele de bani venind EXCLUSIV de la bugetul statului.

Prima data cand a inceput sa functioneze acest ajutor de stat a fost în 2014, cand, in urma tot a unui HG s-a aprobat valoarea maxima a bugetului pentru SUBVENTIILE DE MOTORINA de 3,33 miliarde lei; schema fiind setata pe perioada 2014-2020.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post De la UNICOM WOOD citire: CHIPSURI ÎN VIN
Next post Hai să vorbim despre învechirea distilatelor!