Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

Între VINVEST și GOOD WINE: DEALU DORULUI ÎN PLIN AVÂNT

  • Cum e să cânți la două piane 🙂

În această primăvară, putem zice că DEALU DORULUI a cântat la două piane (și nu pe scăriJ!): fiind prezenți atât la VINVEST cât și la GOODWINE, două festivale vitivinicole echivalente: VINVEST are de partea sa tradiția, iar GOODWINE vine din urmă cu forță(&putere). Păcat că anul ăsta s-au suprapus cele două – și, oricum am fi dat-o, tot a trebuit să pierdem ceva din show-ul tradițional – de fiecare an – al vinului.

Echipa specialiștilor de la DEALU MARE s-a împărțit în două. Doru Husarciuc a fost, cel puțin în prima zi, la VINVEST, la Timișoara – și ne-a întâmpinat cu vinuri noi.

Toate foarte bune.

Doru Husarciuc, patronul cramei
  • PRIMUL REPER: ÎNTOTDEAUNA, BURGUND MARE

Primul reper, cel după care ne calibrăm gusturile, dintre cele de la Dealu Dorului, este BURGUND MARE. Cel din generațiile mai noi iese mai concludent. Se cristalizează și calibrează (după DEGUSTĂRILE efectuate la stand), cum și trebuie, un produs-standard, care trebuie să-și etaleze calitățile, în vederea achiziției la stoc de către marile restaurante și magazine de retail/ sau și horeca. Produsul trebuie să-și fixeze o calitate impecabilă – pe care, de altfel, și-a adjudecat-o, pentru a fi PE STOC oricând și în orice cantitate. Fiindcă, negreșit, va fi un produs de succes.

  • AL DOILEA REPER DE LA DEALU DORULUI: MUSCAT OTTONEL

Al doilea reper de la aceeași cramă: este negreșit (la concurență cu RIESLING!) MUSCAT OTTONEL.

Sunt multe MUSCAT OTTONEL de referință în țara românească – așa încât n-am putea pretinde că suntem lipsiți de repere. Ce mai, MUSCAT OTTONEL de la Dealul Dorului are clasă. Și are o finețe pe care celelalte muscaturi nu o au. Pentru că ele sunt fie dulci, abundând în dulceață neechilibrată, fie excesiv de înmiresmate. O a treia categorie, cele vinificate în sec, sunt fie leșinate, adică fără savoare, asemeni unor top-modele anorexice. Spre deosebire de toate acestea, MUSCAT OTTONEL de la Dealu Dorului mai are o calitate: prinde fuleu pe gât/știe să alerge, tocmai pentru că e bine balansat între: dulceață, alcool – și mireasmă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post Procesarea produselor agricole primeste 70 mil de euro
Next post AL TREILEA REPER: RIESLING