Prolectus
Grupul financiar austriac Immofinanz, care este unul dintre primii mari investitori imobiliari de pe piata locala, ar putea scoate la vanzare in 2018 cel mai mare teren pe care îl ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creatorsAVINCIS
Venim cu noi stiri despre subventii, dupa ce in urma cu 2 zile a fost aprobat un OUG cu modificari si clarificari ce influenteaza institutia cererilor unice de plata pentru ...
Citește mai mult
MALTA TRAVELUniversitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

IMM-urile pot obține subvenții de 450 mii lei!

nufarm.ro

FERMIERI! DE O SAPTAMANA A INCEPUT DEJA! firmele mici și mijlocii (IMM) romanesti au sansa de a se inregistra în programul Microindustrializare 2017, dupa ce statul a decis continuarea proiectului si in acest an; programul are ca principal scop oferirea unor subventii de cel mult 450 mii lei (in jur de 100 mii euro) făbricilor private, cu respectarea termenilor din program.

Doritorii pot incepe inregistrarile proiectelor prin aplicația electronică pe care o obtineti de pe site-ul oficial DE >> AICI << în intervalul 21 august 2017, ora 10.00 – 1 septembrie 2017, ora 20.00 IAR pentru mai multe informatii despre program AICI.

Alocaţia financiară nerambursabilă (AFN) pentru fabricile alese va avea o valoare de cel mult 450 mii de lei per PERSOANA. De asemenea, subventiile vor fi de 90% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, dar nu mai mult de pragul maxim stabilit de PROGRAM PER cheltuiala eligibila.

Prin urmare, cum se intampla si in majoritatea programelor de acest tip, restul de 10% din cheltuieli vor fi achitate de declaratul beneficiar. Totodata, taxa pe valoarea adăugata raportata la valoarea totala a proiectului va fi achitata tot de catre beneficiar (poate deduce costurile, in schimba, in cazul in are cod de TVA).

Sa nu uitati ca statul va deconteaza dupa cheltuielele eligibile, dupa cum ziceam, fara a depasi bugetul stabilit. Beneficiarii mai au si o posibilitate in plus: de a se imprumuta cu garantie de la bancile PARTANERE din program, comisionul de la Fondul de Garantare fiind si decontat din program, dar DOAR in cazul in care este si mentionat in proiectul castigator.

Bugetul total stabilit de catre stat pentru sus-menionata schema de ajutor potrivit intervalului stabilit este de 297.436.000 lei. Tot aici trebuie sa mentionam ca in TOTAL vor primi APROXIMATIV 660 de persoane ajutorul de minimis, din acestia 165 numai anul ACESTA.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*