Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anuntat anul financiar 2017, in care numai fermierii au primit sume de bani in valoare totală de 1,73 miliarde de euro, la fel ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Petre DAEA a declarat in urma cu putin timp ca România a reusit o adevarata performanta anul acesta, in ceea ce priveste culturile agricole. Mai exact, pentru 9 culturi agricole ...
Citește mai mult
AVINCIS
OSTROVIT UN SPECTACOL AL ANOTIMPULUI: VREMEA CULESULUI LA OSTROV La Ostrov, vremea culesului este un spectacol. Tăcut. Și nu unul cu public, în afara protagoniștilor, adică a culegătorilor; și a ...
Citește mai mult
MALTA TRAVELUniversitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

IMM-urile pot obține subvenții de 450 mii lei!

nufarm.ro

FERMIERI! DE O SAPTAMANA A INCEPUT DEJA! firmele mici și mijlocii (IMM) romanesti au sansa de a se inregistra în programul Microindustrializare 2017, dupa ce statul a decis continuarea proiectului si in acest an; programul are ca principal scop oferirea unor subventii de cel mult 450 mii lei (in jur de 100 mii euro) făbricilor private, cu respectarea termenilor din program.

Doritorii pot incepe inregistrarile proiectelor prin aplicația electronică pe care o obtineti de pe site-ul oficial DE >> AICI << în intervalul 21 august 2017, ora 10.00 – 1 septembrie 2017, ora 20.00 IAR pentru mai multe informatii despre program AICI.

Alocaţia financiară nerambursabilă (AFN) pentru fabricile alese va avea o valoare de cel mult 450 mii de lei per PERSOANA. De asemenea, subventiile vor fi de 90% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, dar nu mai mult de pragul maxim stabilit de PROGRAM PER cheltuiala eligibila.

Prin urmare, cum se intampla si in majoritatea programelor de acest tip, restul de 10% din cheltuieli vor fi achitate de declaratul beneficiar. Totodata, taxa pe valoarea adăugata raportata la valoarea totala a proiectului va fi achitata tot de catre beneficiar (poate deduce costurile, in schimba, in cazul in are cod de TVA).

Sa nu uitati ca statul va deconteaza dupa cheltuielele eligibile, dupa cum ziceam, fara a depasi bugetul stabilit. Beneficiarii mai au si o posibilitate in plus: de a se imprumuta cu garantie de la bancile PARTANERE din program, comisionul de la Fondul de Garantare fiind si decontat din program, dar DOAR in cazul in care este si mentionat in proiectul castigator.

Bugetul total stabilit de catre stat pentru sus-menionata schema de ajutor potrivit intervalului stabilit este de 297.436.000 lei. Tot aici trebuie sa mentionam ca in TOTAL vor primi APROXIMATIV 660 de persoane ajutorul de minimis, din acestia 165 numai anul ACESTA.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*