Comisia Europeană ofera fermierilor 433 de milioane de euro pentru rambursare, arata ultimul regulament publicat pe 28 noiembrie. Sumele de bani au drept sursa rezerva de criză agricolă pentru anul ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Comisia Europeană ofera fermierilor 433 de milioane de euro pentru rambursare, arata ultimul regulament publicat pe 28 noiembrie. Sumele de bani au drept sursa rezerva de criză agricolă pentru anul ...
Citește mai mult
AVINCIS
Salonul de vinuri VINTEST București ”IUBESC VINUL ROMÂNESC - VIN DE CRĂCIUN” face parte din eforturile depuse în campania „Iubesc vinul românesc”, o campanie de informare și educare inițiată în ...
Citește mai mult
MALTA TRAVELUniversitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Românii mănâncă carne de porc din import

nufarm.ro

Romania importa in fiecare an cam 230 de mii de tone de porci si carne de porc (adica cam 30 de mii de tone porci vii si 200 de mii de tone carne de porc), ne informeaza Ministerului Agriculturii, in urma unui studiu recent. Ministerul mai afirma si ca Romania are costuri in jur de 350 milioane de euro pe carnea importata.

De asemenea, este de mentionat si ca Romania exporta mai putin decat importa, mai exact de 60 de ori mai putin, ceea ce inseamna (aproape) 4 mii de tone de carne si produse din carne de porc. Angajatii MADR mentioneaza in comunicat si ca, pentru ca consumul din productia noastra de carne de porc sa fie acoperit, aceasta are nevoie de ajutor financiar.

Recentul raport facut de catre Institutul National de Statistica (INS) ne doveste inca o data care este carnea preferata a romanilor, adica carnea de porc! Analiza de piata arata ca in jur de jumatate din consumul total de carne bate tot, urmata de cea de pasare, cu un consum de 15-20 kg anual si, in final, cea de vita, care are numai 10 procente din total. 

Totusi, sa nu ne speriem (sau laudam), intrucat cantitatea de carne consumata de romani nici nu se compara cu cea consumata in tarile de Vest: un roman consuma cam 60 kg de carne/an, in comparatie cu media europeana care e 70 – 75 kg.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*