Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

Zilele Horticulturii Bucurestene 2018

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române a oferit la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București), Înaltul Patronajul manifestării Zilele Horticulturii Bucureștene (organizată în perioada 3-6 mai), în cadrul festivității de deschidere a acestui important eveniment.

“Dupa 150 de ani de la punerea primei pietre de temelie a Școlii de la Herăstrău, de către Regele Carol I, parteneriatul dintre Universitatea noastră și Casa Regală a continuat și s-a consolidat, fiind o onoare și o obligație pentru cadrele didactice  de a se dedica atât actului didactic, cât și cercetării științifice, pentru a forma generații de specialiști înalt calificate”, a afirmat prof.univ.dr. Răzvan Teodorescu, Prorector în cadrul USAMV București.

„Am primit această distincție cu mândrie, ca o recunoaștere la cel mai înalt nivel a activității, pasiunii și eforturilor noastre depuse timp de 15 ani de a organiza în Bucureşti un eveniment reprezentativ pentru horticultura românească. Acest moment, este onorant pentru Universitatea noastră, cu atât mai mult cu cât, această Înaltă Distincție Regală ne-a fost acordată și în anul 2012 şi 2017, pentru Concursul Național Profesional-Științific și Sportiv “Agronomiada”, a afirmat prorectorul Florin Stănică, iniţiatorul evenimentului.

La ceremonia oficială de deschidere au participat Dl. Gigel Paraschiv, Secretar de Stat – Ministerul Educației Naționale; Dl. Maricel Dima, Subsecretar de Stat – Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Dl. Ioan Jelev, Vicepreședinte al Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişești”; Dl Gheorghe Glăman, Președinte al Societății Române a Horticultorilor și Președinte al Secției de Horticultură din cadrul ASAS, conducerea și membrii comunității academice a USAMV București, alături de reprezentanți ai mass media.

Evenimentul Zilele Horticulturii Bucureştene s-a organizat începând din anul 2004 ca urmare a unei iniţiative de a promova anual, în cursul lunii mai, proiectele şi realizările Facultăţii de Horticultură, în cadrul unei sărbători dedicate florilor şi plantelor ornamentale, dar şi pomilor, legumelor, viţei de vie şi vinului.

Demersul de organizare a acestui eveniment a fost unul complex, fiind urmărite atât o serie de obiective ştiinţifice, cât şi o componentă foarte activă de educație şi consultanţă. Consolidarea relaţiei cu mediul privat, printr-o abordare pragmatică și interactivă a fost unul dintre beneficiile majore ale evenimentului, aportul de cunoaștere și cercetare în domeniu oferit de către specialiștii Universității, fiind o bună oportunitate de a prezenta soluţii inovatoare pentru anumite probleme cu care se confruntă entităţile economice şi cultivatorii amatori.

Sursa poza: agerpres

Programul evenimentului a cuprins o serie de activități printre care amintim: workshop-ul „Designul floral și Protocolul Regal”, prezentare de artă florală susţinută de Maestra Andreea Stör și Asociaţia Floriștilor Români (AFR); vizitarea Centrului pentru Studiul Calității Produselor Agroalimentare; workshop-ul “Tehnologii de cultură în spaţii protejate” – vizitarea serelor Facultății de Horticultură; Sărbătorirea Seniorilor Horticulturii Românești – organizată de Societatea Română a Horticultorilor; workshop-urile: „Noutăți în înființarea plantațiilor de pomi și arbuști fructiferi”, „Proiectul EUFRUIT”, „Prezentarea unor echipamente și mașini pentru livadă” – S.C. Agrisorg”; demonstrații în livadă: Prezentarea unor specii pomicole noi, Sisteme de plantare și forme de coroană în plantațiile de pomi și arbuști fructiferi şi Echipamente și mașini pentru livadă.

Concomitent cu manifestările științifice, s-a desfășurat expoziția cu vânzare dedicată horticulturii – Hortus FlorShow România, organizată sub patronajul Societății Române a Horticultorilor și în parteneriat cu Florăria Trias, la care au participat peste 40 de expozanţi. Hortus FlorShow România s-a adresat profesioniștilor din domeniu, dar și publicului larg, oferind o explozie de culori, parfumuri, gusturi și idei noi despre ceea ce înseamnă horticultura modernă. Expoziția a oferit posibilitatea vizitatorilor de a găsi cele mai bune soluții și produse horticole pentru casă și grădină: semințe, bulbi și răsaduri de legume și flori, plante ornamentale, unelte, utilaje, accesorii pentru horticultură și produse agricole tradiționale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post 1 kg de ardei iute charapita costă 25 mii dolari. Afaceri de mii de euro.
Next post Până când mai pot depune fermierii cererile pentru subvenții agricole!