Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

Adrian Porumboiu și căderea unui imperiu de milioane de euro

Secrete vechi ies la iveala, declaratii in lant in privinta distrugerii unuia dintre cele mai mari afaceri din agricultura românească! Mai exact, acela este Grupul Racova, care avea in Vaslui un adevarat gigant bazat pe afacerile din agricultură și construit de la 0 de Adrian Porumboiu.

În 2014, compania fostului arbitru avea locul 2 în topul afacerilor cu cereale. Grupul Racova avea in patrimoniu in jur de 50 de mii de ha de pamant, ferme de animale, fabrici de panificaţie, de ulei, vinificaţie, hoteluri și construcţii industriale.

Cu toate acestea, un management prost, a facut ca firmele lui Porumboiu sa adune si sa tot adune datorii, iar patronul, pentru a-si gasi scaparea, a inceput sa caute un investititor.

Lovitura de teatru a fost momentul cand a primit o amendă de la APIA de aproape 17 milioane de euro, pe care Porumboiu a si incercat sa o conteste.

Consecinta majora a fost ca, Adrian Porumboiu nu mai era lasat sa opteze: trebuia, acum, obligatoriu sa-si gaseasca un investitor sau, altfel, murea. Astfel, s-a ajuns in punctul in care si-a transmis intregul set de acţiuni al grupului sau Racova unui afacerist din R. Moldova, care se afla in domeniul de producţie vegetală şi de uleiuri si trebuia sa-i achite toate datoriile. Porumboiu mai are, acum, numai partea de zootehnie, o fabrică de lapte, una de panificaţie şi hotelul.

Patronul oferise exact cea mai importanta parte a sa din business, iar restu fusese doar cat sa mai ramane ceva din care sa traiasca, contractul fiind incheiat mai mult pe o suma simbolica de 300 de lei.

Toata smecheria s-a facut printr-o casuta din Geneva – Delta Commoditiy and Financial Services – cu o suma simbolica de 300 lei. Intermediarul era un afacerist georgian, cu cetăţenie rusă şi americană, care are formal cel mai mare grup agricol din Republica Moldova, Transoil. Se numește Vaja Jashi.

Fabrica de ulei din Vaslui, în care Porumboiu si-a pompat cateva zeci de milioane de euro, nu mai este deloc utilizata, nimic nu se mai fabrica.

Porumboiu crede ca Transoil nu și-a achitat datoria fata de el. El crede ca cel care a tras si trage sforile este preşedintele Partidului Democrat din Moldova, oligarhul Vladimir Plahotniuc – mai argumenteaza el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post AFIR facilitează accesul la informatiile despre fonduri europene
Next post Agricover Holding merge strună! Profit, și mai mult profit!