Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

Produsele bio vor avea aceleași standarde de calitate peste tot în UE

Consiliul European intentioneaza sa aduca la acelasi nivel de calitate in toata uniunea produsele bio, printr-un Regulament, adoptat de curand, privind producția ecologică, care va conduce, incepand cu 1 ianuarie 2021, modificari semnificative în agricultura bio. Prin urmare, consumatorii europeni vor avea posibilitatea de a achizitiona produse bio la acelasi prag de calitate garantată, fara a conta de unde vine produsul.

In concret, normele de producție se vor adoptate de catre toate statele membre UE si obliga toti producatorii sa-si creasca plantele să în pământ, iar in cazul celor procesate sa nu se mai utilizeze ingrediente obișnuite, decât în anumite cazuri expres prevazute.

De asemenea, o schimbare majora va viza si fermierii care nu apartin spatiului UE si care exportă în statele membre, ei fiind obligati acum sa respecte mai mult de 60 de standarde diferite, facandu-l compatibil cu normele UE în vigoare.

Cei care nu vor urma aceasta regula nu vor avea dreptul de a utiliza logoul bio pe eticheta produselor lor.

Regulamentul se va aplica abia peste 3 ani de la data de 1 ianuarie, precum am specificat si la inceptului articolului, când Uniunea Europeană va fi nevoita sa stabileasca si limita reziduurilor de pesticide. Deocamdata, mare parte din statele membre, inclusiv România, aplica nivelul de 1 miligram pe kilogram. Piața produselor bio este evaluata la 27 de miliarde de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post DIICOT anchetează firma Holzindustrie Schweighofer. Au început perchezițiile.
Next post Telemea de Ibănești, exemplul de brand românesc de succes la nivel european