Europa Travel

Publicitate în derulare

1 / 7
Europa Travel
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
4 / 7
Jameson
5 / 7
Avincis
Europa Travel

DULCEATA DE TRANDAFIRI

Dulceata de trandafiri este cultivata inclusiv de vecinii nostri: bulgarii, de altfel, printre cultivatori se numara si: Turcia, Franta si Italia la capitolul Rosa Damascena la care ei ocupa topul tarilor exportatoare, mai ales ca o astfel de planta pentru profitabilitate cere si o suprafata destul de mare de teren, ele fiind cumparate in genere pentru fabricarea uleiurilor volatile. Dovada ca sunt mai mult de 10 tone de ulei parfumat luate din acesti trandafiri. Se vinde cu 55 de lei/ kilogram (iar de pe 0.30 ha obti cam 100-180 kg – anul I de productie). VEZI SI ARTICOLELE ANTERIOARE DESPRE ALTE IDEI DE AFACERI.
Ba chiar, vazandu-se ca o astfel de afacere creste si da roade, U.E. a decis sa ofere  fonduri europene (subventii) pentru culturile de trandafiri de dulceata, acest lucru dand startul competitiei dintre tari in producerea plantei. Dat fiind acestea, majoritatea afacerilor pornesc cu sume de 100.000 si 900.000 euro, prin urmare acuma ar cam trebui sa intri in afacere daca vrei!

De asemenea, in privinta culturii trebuie sa spune ca nu sunt foarte greu de crescut, conditiile lor fiind destul de simple: sa fie gasiti nu la adapost de soare, ci undeva intr-un loc in care sa fie cat mai la lumina, deoarece ele dimineata absorb cel mai mult lumina. Totodata, temperaturile trebuie sa se afle undeva intre 15 si 30°C.

Ca orice alta plante, desigur ca are nevoie de apa, mult apa, fiind sufiecient (adica minim) 10 litri la fiecare planta si udate intr-o zi din saptamana si asta cand este zapuseala si uscaciune. Insa daca vom cadea in cealalta extrema, cand ploua abundent trebuie sa te ocupi de drenaj, cu scopul de a diminua cantitatea de apa care se ramane langa plante.

Totodata, ele mai cere: pamant fertil, bogat in humus si adaugit cu ingrasaminte minerale complexe; tot aici ar putea intra si pamanturile argiloase sau luto-nisipoase cu un pH intre 6 si 8.

Alte articole pe aceeasi tema:

https://agricult.ro/2017/02/04/idei-de-afaceri-cultura-sofranului/

https://agricult.ro/2017/02/03/idei-de-afaceri-cat-de-profitabila-e-cultura-de-morcovi/

https://agricult.ro/2017/02/03/recomandare-pentru-fermieri-seminte-tomate-alamina-f1/

https://agricult.ro/2017/01/13/idei-de-afaceri-cat-de-profitabila-a-ajuns-cultivarea-lavandei/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post OFICIAL! O.U.G. nr.13 ABROGATĂ de Premier
Next post Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți înființezi o cultură de căpșuni