Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/rtop3019/public_html/agricult.ro/wp-content/themes/meganizer/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Domeniile Ostrov―TURISM VITICOL

DE TOAMNĂ, PRIN VIE ȘI CRAMĂ, TURISM VITICOL

LA OSTROV 🙂
Octombrie și noiembrie sunt lunile ideale pentru degustare. Sau așa ni se par. Cel puțin dintr-un sigur motiv. Vinul e reavăn. Adică nou. Dar și vechi. După gust. Și gusturile formate în timp. Și obiceiurile, sunt și noi/ dar și vechi. Nu mai e timp de vipie. Nu mai e nădușeala toridă a verii, nu te mai scalzi în sudori, ci doar în vin. Iar la Ostrov, să fim drepți/și cinstiți/și serioși/și exacți, e cel mai cel, pentru că, dacă se lasă cu frig de-ți intră răcoarea în oase peste tot la noi în țară, la Ostrov, cel mai sudic punct cu putință, mai este puțină căldură încât să nu-ți înghețe chiar sloi sângele de-ți curge prin vene.

Via își păstrează frumusețea, încă mai sunt zile frumoase – și toamnă cu rugina ca o peliculă adezivă la frunze – și încă mai poți să te plimbi prin vie. E timpul, neîndoios, pentru turismul viticol.

Aici, la Ostrov, numărul de ore de soare este mai mare ca oriunde în nordul țării.

SALA DE DEGUSTARE TE AȘTEAPTĂ. NE AȘTEAPTĂ 🙂
Sala de degustare, precum se vede de altfel și din poză, pregătită. Ne așteaptă. Taciturnă, deocamdată. Dar imediat se va porni muzica. O sârbă. O bătută. O geampara, ca la mama acasă, aici, în Dobrogea, unde e sediul&mama geamparalelor, toate sunt cântice românești, moștenite din buni-străbuni. Și fac casă bună cu vinul bun, de la Ostrov, pentru că – nu-i așa? – sunt din același areal. Au același terroir, sum se spune; și cum știe, altminteri, fiecare sommelier care se respectă.

E clar: și de ZIUA RECOLTEI, sau în preajma ei, că tot pe lângă 25 octombrie se nimerește/cade/se cam pritocește.

O ZI A RECOLTEI E O SĂRBĂTOARE ÎN FAPT DE TOAMNĂ 🙂
De ZIUA RECOLTEI, este chiar potrivit să ne luăm zborul la Domeniile Ostrov. Pentru că avem șansa, dublă, de a ne lăfăi atât în struguri cât și în fructe. Căci Ostrovul vestit este, știut lucru, și pentru livezile care sunt chiar în apropierea viilor. Aici putem spune, cu întemeiere, că este un paradis întreit:al viilor, livezilor și vinului, deopotrivă.

Tradiția face chiar ca, de mai bine de șase-șapte decenii, să se serbeze o zi a belșugului, la sfârșit de octombrie când aproape toți strugurii sunt în cramă, iar mustul în butii. Și în anii anteriori s-a ținut tradiția cu o adevărată sărbătoare a belșugului, la gura cramei, cu toate cele ale toamnei: mustul care încă mai fierbe, vinul care deja s-a făcut/ și strugurii, care sunt una dintre vedetele incontestabile ale anotimpului cu frunze arămii.

Vinuri, minunate, de la Sauvignon Blanc și până la Muscat, alături de Cabernet Sauvignon și Merlot. Și gamele care au căpătat deja patina unui renume: Naiada, Canaraua Fetii, Domeniile Ostrov Reserve, Cetatea Durostorum, Păcuiul lui Soare, Domeniile Ostrov, Premiat, Labyrinthum  și Vinăria Ostrov.

Crama Domeniile Ostrov: Nota 10 cu felicitări!
Felicitări colegilor din vieși cramă.
Că licoarea pe 2018 super calitate.
Spor la treaba, parcă așa ne/își urează somelierul de la DOMENIILE OSTROV, Dan Zotu. Lui-însuși și, totodată, tuturor camarazilor de butoi, cramă, pivniță, tezaur de vin, locaș(lăcaș?) al tinereții mele…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post Târgul de Turism a venit! Unde plecăm anul acesta?
Next post Plățile pentru schemele de plată