Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

SUBVENȚII: 58 de milioane de euro restante în pomicultură!

Se striga dupa agricultorii care activeaza in domeniul pomiculturii! Acestia au la dispozitie milioane de euro care nici macar nu au fost aplicate – acestea sunt cateva dintre concluziile ale evenimentului realizat de NaanDanKain.

Astfel, ca sa oferim o perspectiva asupra aplicatiilor depuse: au fost 173 de proiecte pentru care s-a aplicat in 2016 la Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) – toate acestea au in total o suprafata de 2.059,44 ha, precum si mentioneaza Dorin Sumedrea, director științific la Institutul de la Mărăcineni.

Agricultura

De aceea, majoritatea aplicatiilor au cuprinsa o suma de 400.000 de euro, mai ales ca au mai ramas inca 58 de milioane euro de din sesiunea anterioara – presupunem ca este un motiv destul de clar pentru care fermierii ar trebui sa-si ceara banii, ne arata un studiu al lui Mihai Ciobanu, director General – Reeve Asset Management:

 

Eu le sugerez celor care au rămas cu proiectele nedepuse să facă sesizări către directorul general AFIR, către secretarul de stat, către ministrul agriculturii și e posibil să fie realocați și banii rămași din sesiunea precedentă. Sunt, totuși, 58 de milioane de euro. Gândiți-vă că cele 173 de proiecte au însumat 177 de milioane de euro. Deci, o medie de 400.000 de euro pe proiect, a spus acesta.

De asemenea, Ileana Stanciu a mai spus:

O caracteristică generală a pomiculturii românești este faptul că plantațiile sunt îmbătrânite, iar tehnologia este foarte puțin prezentă. Cât despre prezența produselor locale pe piața europeană, ea este mai mult simbolică. La mere de exemplu, producția locală este de 0,46 milioane de tone, față de 3,17 milioane de tone la polonezi. Drept urmare, și exporturile sunt nesemnificative.

Alte articole pe aceeasi tema:

https://agricult.ro/2016/12/12/regulile-emise-pentru-realizarea-si-vanzarea-bunurilor-alimentare-animale-si-vegetale/

https://agricult.ro/2016/12/09/locuri-de-munca-in-europa-locuri-limitate-pentru-recoltarea-capsunilor/

https://agricult.ro/2016/12/08/subventii-apia-plata-avansurilor-catre-fermieri-finalizata-afla-sumele-transferate-in-cont/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post (Partea a doua) Ce să ai în vedere când există o problemă în cuplu (și cum să o rezolvi)
Next post De Crăciun, direcționează 20% pentru o șansă la viata!