Europa Travel

Publicitate în derulare

1 / 7
Europa Travel
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
4 / 7
Jameson
5 / 7
Avincis
Europa Travel

TOKAJI VA PRIMI O FINANTARE DE 330 MILIOANE DE EURO

Tokaji, regiunea viticola din Ungaria, va primi o finantare de 330 milioane de euro pentru a-şi moderniza viile şi pentru a creşte reputaţia internaţională a vinurilor sale.

Fondurile provin atât de la guvernul central ungar, cât şi de la Uniunea Europeană şi au fost alocate până în 2020, a anunţat guvernul ungar săptămâna această.

Industria vinurilor este unul din principalii angajatori din orasul Tokaji, parte a listelor Unesco, cu un număr de 5000 de locuri de muncă estimate ca avand directă legătură cu producerea vinului.

„Vinul este elementul-pivot în acest proiect de investiţie, de la producţia de struguri şi vin, şi până la orice altceva”, a spus Andras Tombor, directorul Consiliului Regional de Dezvoltare din Tokaji.

Dincolo de producţia de vin, unul din principalele scopuri ale investiţiei este să întărească imaginea globală şi prestigiul vinurilor Tokaji, a spus Tombor, care este de asemenea directorul companiei de stat Tokaji-Kereskedohaz.

Cercetările cerute de sectorul de vinuri din Tokaji au descoperit că producătorii ar putea să îşi mărească listările în restaurantele de top. Vinurile din Tokaji apar în 20% din restaurentele Michelin din Statele Unite, 29% în Marea Britanie şi în jur de 5% în Germania, Franţa şi China.

În jur de 10 milioane de euro au fost deja alocate unui proiect de branding pe o durata de doi ani, cu consultanţă în domeniu din partea Claessens International, printre ai căror clienţi numărându-se Mumm, Perrier-Jouet, Antinoriand Petrus, pentru a ajuta la transformarea regiunii Tokaji într-o marcă internaţinală.

Anul acesta se va desfăşura o campanie de marketing globală pentru a „restabili popularitatea vinurilor Tokaji peste hotare”, a spus Eniko Kiraly, de la Tokaj+Kereskedohaz.

Se desfăşoară de asemenea şi un program important de cercetare a vinurilor, iar rezultatele se aşteaptă să fie raportate în iunie, 2015. Proiectul implică evaluarea a 11000 de hectare de vie corespunzătoare regiunii Tokaji pentru producţie de vin, la o acurateţe de 1 metru. În jur de 5500 de hectare din această zonă sunt plantate la momentul de faţă.

„Rezultatele vor arăta unde să direcţionăm banii pentru reconstrucţia viilor şi replantare”, a spus Tombor. O parte din cele 330 de milioane de euro este rezervată pentru turism, infrastructură şi alte produse agriculturale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post SUZI QUATRO in premiera la BUCURESTI pe 10 Iulie 2015!
Next post Banca Transilvania – Gratuitati pentru IMM