Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

Romstal – anunta finalizarea proiectului CALIN

Romstal anunță finalizarea proiectului strategic “Creșterea competitivității economice prin (re)calificarea angajaților din domeniul instalațiilor – CALIN”

 

804 angajați din domeniul instalațiilor din 5 regiuni de dezvoltare ale României au beneficiat de informare, orientare, consiliere și formare profesională în urma desfășurării proiectului „Creșterea competitivității economice prin (re)calificarea angajaților din domeniul instalațiilor” CALIN. Cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară nr. 2: Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, Domeniul major de intervenţie 2.3: Acces și participare la formare profesională continuă, proiectul s-a desfășurat în perioada aprilie 2014-octombrie 2015. Obiectivul proiectului a constat în dezvoltarea capitalului uman printr-un program integrat de informare, orientare, consiliere și formare profesională.

Proiectul CALIN a avut drept obiectiv principal îmbunătățirea accesului la formare profesională continuă prin calificarea/ recalificarea completă a 804 angajați din domeniul instalațiilor și a comercializării de produse tehnico-sanitare și gaze din 5 regiuni de dezvoltare ale României: București și Ilfov, Sud-Est, Nord-Est, Centru, Vest. Obiectivele specifice ale proiectului au vizat promovarea beneficiilor participării la programe de calificare și furnizarea de servicii de orientare și consiliere pentru 804 angajați din domeniul instalațiilor, precum și creșterea participării la formarea profesională continuă prin dezvoltarea și furnizarea de programe de calificare pentru publicul țintă selectat.

PLIANT ECO

Proiectul a fost dedicat angajaților din domeniul instalațiilor și al comercializării produselor tehnico-sanitare la nivelul a 5 regiuni de dezvoltare: București-Ilfov, Sud-Vest, Nord-Est, Centru și Vest.

Indicatori numerici ai proiectului:

  • 440 de persoane au finalizat cursul de calificare în meseria de instalator instalații de încălzire centrală și au primit diplome de calificare
  • 183 de persoane au obținut diplome de calificare, ca urmare a examenului de absolvire a cursului de instalații sanitare și de gaze
  • 161 de persoane au finalizat cursul de electrician constructor și au primit diplome de calificare
  • 804 persoane au beneficiat de consiliere/orientare – formare profesională continuă

Principalele activități ale proiectului au fost:

  1. Program de pregătire teoretică și practică cu durata de 360 de ore
  2. Workshop-uri de orientare și consiliere profesională

Programul de pregătire teoretică și practică a inclus pregătiri teoretice de specialitate în sala de curs cu materiale didactice specifice calificării aferente, precum și activități de laborator care au constat în lucrări și aplicații practice, prezentări de produse, echipamente, practică pe standuri funcționale.

„Mă bucur că am putut să le oferim participanților consilierea profesională de care aveau nevoie. Cercetările noastre au identificat probleme semnificative în ceea ce privește pregătirea efectivă a muncitorilor calificați. Mai mult, se resimte și lipsa școlilor de meserii din România – pregătirile muncitorilor sunt deficitare, iar experiența lor practică nu este corespunzătoare cerințelor de pe piața muncii. De aceea, sper că proiectul CALIN este doar primul proiect dintr-o serie de acțiuni menite să le ofere angajaților asistență personalizată în dezvoltarea abilităților necesare obținerii unui loc de muncă sigur.” a declarat Dl George Dumitrescu, coordonatorul Academiei Romstal.

În cadrul workshop-urilor de orientare și consiliere profesională, participanţii au  beneficiat de testări în urma cărora a fost identificat profilul profesional. Au fost prezentate metode de marketing personal, înțelegerea punctelor comune și a diferențelor dintre percepția proprie și percepția celor din jur față de stilul propriu de abordare a sarcinilor. Prin activitățile de informare, orientare și consiliere profesională, angajaților li s-au oferit asistență personalizată în dezvoltarea abilităților care să le faciliteze siguranța locului de muncă, precum și o serie de informații referitoare la mobilitatea muncii din domeniul instalațiilor.

„Am încercat mult timp să obțin un loc de muncă potrivit calificării mele, dar nu am înțeles până nu am participat la proiectul CALIN de ce nu am avut succes. Acum știu ce se cere, cum anume să mă prezint la interviu, precum și cât de important este să am răbdare. Nu trebuie să fac niciun compromis, este mai important să lucrez într-o echipă în care să mă pot dezvolta profesional.” a declarat unul dintre participanții la proiect.

Proiectul a fost realizat de Romstal IMEX SRL în parteneriat cu Dekon Business Solutions SRL. Activitatea celor doi parteneri s-a completat în proiect, asigurându-se o legătură între mediul unui angajator și specialiștii care pot susține creșterea competitivității pe piața muncii. Fiecare dintre parteneri a asigurat expertiză, resurse umane și materiale pentru desfășurarea proiectului.

PLIANT ECO3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post VINVEST – Conferinta de presa a avut loc astazi, 15 octombrie
Next post VINVEST – Campania IUBESC VINUL ROMANESC, Programul pe cele 3 zile