Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

ROMPAN aduce vești din domeniul producției de grâu, fiscalitate…

Intrați bine în a doua jumătate a anului, nu departe de sezonul de recoltă a grâului, ne-am propus să aflăm, pentru cititorii revistei, noutățile din sector. Ca de fiecare dată, o sursă sigură de informații valide a fost ROMPAN, prin președintele asociației. Veștile bune au precedat cele îngrijorătoare, Dl. Aurel Popescu vorbindu-ne despre schema de ajutor pentru panificație, despre exportul de făină și recolta de grâu din acest an, dar și despre fiscalizare și concurență neloială.

39poza1
ROMPAN

Recolta de grâu se anunță multă și bună, iar exportul de făină rămâne în focus

La momentul discuției cu Dl. Aurel Popescu, informațiile disponibile anunțau o recoltă bună de grâu, iar producția și stocurile mari existente anunță o menținere a prețurilor la grâu, făină și produse derivate.

”…recolta se anunță multă și bună. Am intrat în acest an cu un stoc destul de mare din recolta veche, ceea ce mă face să cred, atât prin prețurile practicate acum la recoltare cât și prin tot ceea ce înseamnă prețuri și la grâul vechi, că nu vor exista majorări ale prețurilor la făină, pâine și restul produselor de panificație. Aceasta este o veste bună pentru consumatori și mai puțin bună pentru producători.”

Totuși, o veste îmbucurătoare vine din zona exportului, cu peste 60.000 tone de făină vândute în afara țării, lucru ce demonstrează că putem să exportăm nu doar materie primă ci și produse finite, cu marja mai mare de profit. Focusul se păstrează în această zonă a sectorului, cu exporturi de 5.000-7.000 tone lunar, pe care sperăm să le creștem în viitor.

Fiscalitatea și concurența neloială

Întrebat despre noutățile din sector și modul în care lucrurile au evoluat în principalele zone de interes pentru producătorii români, președintele ROMPAN ne-a vorbit întâi despre fiscalitate. Un subiect sensibil, cu probleme încă nerezolvate […]

 

preluat de pe: http://www.brutarul.ro/

Articole pe aceeasi tema:

https://agricult.ro/2016/07/14/cate-subventii-au-fost-platite-pana-in-acest-moment-de-catre-apia/

https://agricult.ro/2016/07/13/fermierii-trebuie-sa-depuna-cererile-pentru-subventiile-la-motorina-pe-trimestrul-ii/

https://agricult.ro/2016/07/09/comisia-europeana-ofera-bani-pentru-apicultori/

https://agricult.ro/2015/09/04/monsanto-romania-noi-solutii-pentru-cresterea-randamentului/

https://agricult.ro/2016/06/23/ingenio-si-illico-doua-soiuri-de-grau-performante-de-la-alcedo/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post OFERTĂ DE ADMITERE
Next post BASARABIA E ROMÂNIA!