Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

Tocmai ce au fost virați 3.000 euro în conturile producătorilor de roșii!

Au sosit banii pentru fermierii care cultiva tomate! Cei din judetul Arad au primit aceasta vesta in urma cu doar cateva zile, dupa ce statul le-a virat cei 3.000 de euro in conturile lor. Statul ofera acest ajutor pentru cresterea productiei romanesti de tomate. Anuntul a fost facut de ing Ioan Martin, director executiv al Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Arad, pentru agerpres.

De altfel, Apateu, Seleus, Curtici, Dorobanti, Iratos si Cuvin sunt cele mai de succes regiuni din Arad, in productia de tomate:

“La această dată, în Registrul unic sunt înscrişi 214 legumicultori, între care societăţi comerciale, asociaţii familiale, persoane fizice sau producători individuali, care produc tomate şi care cultivă cel puţin 1000 mp cu tomate şi sunt eligibili pentru acest program. Primul producător arădean care a primit ajutorul de minimis pentru cultura de tomate, cel puţin până acum, este un mare producător de tomate din comuna Dorobanţi, Vasile Oprea, a primit primii bani pentru tomatele produse. În zilele următoare, un alt mare producător de tomate din oraşul Curtici trebuie să primească, şi el, primii bani”, a anuntat Ioan Martin.

Totodata, in acelasi judet, domnul Ioan Martin ne mai spune si ca, aici, au trecut deja prin control 110 legumicultori, urmand ca restul de fermieri, a caror dosare se afla inca inca in faza controlului, sa primeasca si ei sumele de bani cuvenite:

“Doresc să menţionez faptul că ministrul Agriculturii, Petru Daea, a decis prelungirea termenului pentru depunerea dosarelor de către beneficiari, care iniţial era de 31 aprilie, până la 15 iunie. Şi de asemenea, a decis să se accepte ca valorificarea acelei cantităţi de 2 tone de tomate /ha să poată fi făcută în două etape, adică până în 15 iunie o parte, completarea cantităţii urmând să fie făcută în ciclul al doilea, adică din octombrie până prin 20 decembrie”, a mai adaugat directorul executiv al DADR.

Acest sprijin oferit de stat fermierilor prezinta o valoare de 3.000 euro per beneficiar, per an. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca, daca mai primiti si alte ajutoare de minimis si sunteti o singura firma, atunci totalul sumelor de bani primite nu pot fi mai mari de 15.000 euro, pe perioada a trei exerciţii financiare, atat in timpul exercetiului financiar din acest moment, cat si cele de dinainte lui.

Termenii in care se da sus-mentionatul ajutor pentru cei care produc tomate sunt urmatoarele:

  1. sa aiba in proprietate o suprafata in care sa fie deja plantate tomatele, cu spatii protejate de cel putin 1000 mp, dar si cu un semn pus intr-un loc vizibil pe care sa fie scris: ‘Program susţinere tomate, 2017’’, plus precizarea numărului cererii trimise pentru primirea ajutorului de minimis
  2. sa scoata o productie de cel putin 2 kg de tomate/mp, apoi acestia trebuie sa si fructifice acea productie de tomate de cel putin 2000 kg dovedită, alaturi de documentele care sa dovedeasca aceasta, de pe terenul precizat in cererea de depunere.

Alte articole despre ajutoare/subventii/agricultura:

https://agricult.ro/2017/05/14/subventii-pentru-oierii-care-vand-lana/

https://agricult.ro/2017/05/03/de-azi-poti-incepe-depunerea-proiectelor-din-14-masuri-de-finantare-din-agricultura/

https://agricult.ro/2017/04/27/avanpremiera-agriplanta/

https://agricult.ro/2017/04/26/livada-de-meri-super-afacere-cu-super-fonduri-europene/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post IMM-urile și cum prevenim insolvența
Next post OIE anunță România liberă de pestă porcină!