Havana Club Romania
corteva
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creatorsAVINCIS
Secetă în toată România! Prăpăd în sectorul agricol. Fermierii și ciobanii o duc rău. Din acest motiv, aceștia au solicitat ministrului Agriculturii, Adrian Oros ajutor financiar. Printr-o scrisoare deschisă, Asociația ...
Citește mai mult
MALTA TRAVEL
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Procesarea produselor agricole primeste 70 mil de euro

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

FERMIERILOR PUTETI DEPUNEcatre Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) de la data de 1 august 2017 cererile pentru finanțarea proiectelor de investiții în procesarea și marketingul produselor agricole, in scopul fabricarii produselor neagricole, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020 (PNDR 2020).

Prin urmare, de pe 1 august, ora 9:00 — 31 octombrie 2017, ora 16:00, aplicantii pentur subventiile de 70 de mil de euro pentru proiectele din finantare pentru Schema GBER potrivit Submăsuri 4.2-—Sprijin pentru procesarea produselor agricole.

“Această Schema este singura formă de sprijin din PNDR care oferă finanțare pentru prelucrarea produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole, adică produse cu valoarea adăugată, atât de necesare dezvoltării strategice a sectorului agricol și alimentar românesc. Precizările aduse de noul Ghid în ceea ce privește tipurile de investiții finanțate fac accesarea mai facilă în această sesiune. De exemplu, Ghidul precizează că un proiect poate prevedea investiții în mai multe puncte de lucru, cu condiția ca acestea să fie situate în cadrul aceleiași regiuni. Un exemplu de debirocratizare a procesului de depunere și evaluare este eliminarea bifelor din secțiunea F a Cererii de Finanțare, unde nu se mai verifică decât semnătura și datarea Declarației pe proprie răspundere. Poate părea puțin, dar câștigul în ceea ce privește timpul și fluidizarea evaluării este foarte mare. Totodată, modificările aduse de HG 226 — inclusiv cea privind depunerea Proiectului Tehnic la momentul semnării Cererii de Finanțare, sunt aplicabile și Schemei GBER” ne arata Adrian — Ionuț CHESNOIU, Directorul General al AFIR.

Pot aplica doar: întreprinderile care fabrica în mediul urban sau rural investiții inițiale pentru procesarea și marketingul produselor agricole, în scopul producerii de produse neagricole în sectoarele de activitate economica eligibile precizate de Anexa 4 la Ghidul Solicitantului.

Activitățile care intra in aceasta sM si in acest domeniu sunt (de pilda) fabricarea produselor de morărit, a amidonului și a produselor din amidon, fabricarea produselor lactate samd.

Depunerea proiectelor se va face prin online pe site-ul oficial AIFR.

Pragul minim este de 15 puncte, pe cand pragurile de calitate sunt:

  • 45 de puncte – > august,
  • 30 de puncte – > septembrie
  • 15 puncte >octombrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*