Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

Un nou ghid al solicitantului a fost publicat de AFIR!

FERMIERI! Versiunea finala a Ghidului solicitantului pentru submasura 16.1 „Sprijin pentru înființarea și funcționarea grupurilor operaționale (GO), pentru dezvoltarea de proiecte pilot, noi produse” și 16.1a „Sprijin pentru înființarea și funcționarea grupurilor operaționale (GO), a dezvoltarea de proiecte pilot, produse și procese în sectorul pomicol” A FOST PUBLICAT! Cele doua ghiduri fac parte din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). LE PUTETI GASI AICI PE AMANDOUA!

„După finalizarea consultării publice în data de 15 septembrie 2017 și ulterior analizării propunerilor primite, vom lansa sesiunea în care se vor putea depune, pentru prima dată în cadrul PNDR 2020, cererile pentru solicitarea fondurilor nerambursabile prin aceste linii de finanțare. Sprijinul financiar va asigura promovarea inovării și a cooperării în sectorul agroalimentar, inclusiv în cel pomicol,  prin dezvoltarea de proiecte pilot și de noi produse, practici și tehnologii de care este mare nevoie în agricultură. Grupurile operaționale care vor fi create vor facilita cooperarea dintre fermieri, organismele de cercetare și alți actori din sectorul agroalimentar, pentru creșterea gradului de inovare din aceste sectoare și adaptarea rezultatelor cercetării la nevoile reale ale sectorului agricol.a spus  Adrian – Ionuț CHESNOIU, directorul general al AFIR.

Cea mai mare valoare ce poate fi oferita de sM 16.1 și sM 16.1a pentru dezvoltarea proiectelor pilot, noi produse, procese și tehnologii este de 500 mii de euro/ proiect. De asemenea, submasura este 100% nerambursabilă in cazul cheltuielile pregătitoare, pentru cheltuielile de funcționare a cooperării, dar și pentru cheltuieli generate de diseminarea rezultatelor.

Submăsurile 16.1 și 16.1.a se vor derula in doua etape, potrivit detaliilor mentionate in fișa măsurii. Prin urmare, prima etapa va incepe prin sesiunea de depunere a Cererilor de exprimare a interesului (CEI) pentru accesul la finanțare, pe cand în cea de-a doua etapa se va desfasura efectiv depunerea, evaluarea și selecția proiectului detaliat al Grupului Operațional (GO).

Solicitanții eligibili sunt grupurile operaționale, fără statut juridic, constituite în funcție de tema proiectului din minim un partener din domeniul cercetării sau agroalimentar și cel puțin un fermier/ un grup de producători/ o cooperativă/ altă formă de asociere în agricultură.

Totodata, costurile directe produse NUMAI de activitățile precizate în planul de proiect depus de GO (costuri referitoare la chirii: echipamente, utilaje, imobile necesare desfășurării activității descrise în proiect, altele decât sediu) primesc subventiile INTEGRAL nerambursabile. Tot aici sunt incluse si: costurile cu onorarii ale partenerilor, colaboratorilor externi, aferente activitatilor descrise în proiect și prestări servicii de către aceștia sau alte persoane/ entități, inclusiv cheltuielile aferente salariului/ onorariului coordonatorului de proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post Evenimentele din lumea business-ului
Next post Unii producători europeni de piersici și nectarine vor primi 12,8 mil euro