pioneer ;"
DE TOAMNĂ, PRIN VIE ȘI CRAMĂ, TURISM VITICOL LA OSTROV 🙂 Octombrie și noiembrie sunt lunile ideale pentru degustare. Sau așa ni se par. Cel puțin dintr-un sigur motiv. Vinul e ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creatorsAVINCIS
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anuntat printr-un comunicat de presa ca in intervalul 11 -15 octombrie 2018, va trimite sumele de bani care se cuvin, de drept, fermierilor ...
Citește mai mult
MALTA TRAVELUniversitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti FGCR

LICEELE AGRICOLE vor avea teren, fonduri și tehnologie de ultimă generație

nufarm.ro

Noua devizie de la seful MADR! Din 2018, liceele agricole din Romania vor fi subordonate şi Ministerului Agriculturii. Mai exact, structura organizatorică, profilurile, specializările, calificările profesionale, cifrele anuale de şcolarizare şi criteriile de selecţie a candidaţilor pentru învăţământul agricol vor fi propuse de Ministerul Agriculturii către cel al Educației.

Prin aceasta lege se doreste si ca liceele cu profil agricol sa aiba suprafeţe de teren daca nu dispun deja de ele, în materialitatea lor. Totusi, proiectul de lege are un avantaj, anume ca, prin dubla subordonare, vor putea beneficia de proiecte pentru modernizarea bazei materiale, de care se vor bucura elevii, intrucat vor avea tehnologii de ultima generatie.

Programele şcolare pentru disciplinele de specialitate se vor face de către cele două ministere, vor fi validate de Comitetul Sectorial pentru Agricultură şi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei.

De asemenea, incepand cu 1 ianuarie 2018, liceele care au numai profil şi specializări agricole, instituţii publice cu personalitate juridică din subordinea consiliilor locale, se vor afla în subordinea direcţiilor judeţene pentru agricultură. Terenurile şi clădirile în care are loc activitatea liceelor agricole vor fi si ele în domeniul public al statului şi în administrarea direcţiilor judeţene pentru agricultură.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*