Havana Club Romania
corteva
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)a transmis pentru fermierii interesați că până pe data de 31 ianuarie 2020 inclusiv trebuie să le transmită Cererile de plată pentru rambursarea ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creatorsAVINCIS
Persoanele interesate vor putea, în curând, să muncească terenurile concesionate de la ADS (Agenția Domeniile Statului). Acest gest din partea MADR este fără precedent în România. Agenția cu pricina va ...
Citește mai mult
MALTA TRAVEL
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Seceta face ravagii la Galați!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Dezastru pentru afacerile piscicole din Galati! Caldura excesiva distruge pamantul si seaca raurile! Fenomenul retragerii Siretului are loc tocmai din cauza secetei, care a produs pagube de neimaginat galatenilor. Acestia spun ca seceta a lasat in urma balti cu mii de pești morti. Unica modalitate de a combate acest fenomen este mutarea pestilor intr-o crescătorie sau chiar în Dunăre. Cu toate acestea, o astfel de actiune nu poate fi intreprinsa decat cu acordul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA). 

Daca treci prin una dintre iesirile de la Galați, în zona satului pescăresc vechi, poti vedea baltile in care mii de pești mici se zbat ca sa traiasca. Unii locuitori chiar aduna pestii cu mana. O solutie si mai buna ar fi construirea unui canal de trecere între bălți și Siret, dar pentru asta e nevoie de bani!

Specialistii au propus si mutarea puietului în crescătorii, lucru care s-ar putea face de către angajații de la AJVPS. Dar cum am mentionat deja, e nevoie de acordul ANPA.

Unii locuitori au inceput deja sa faca treaba autoritatilor: muta ei peștii în Siret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*