Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

IBM Research – inovatie in domeniul cloud protejarea datelor personale

Departamentul IBM Research anunță o nouă inovație în domeniul cloud pentru protejarea datelor personale

Un algoritm criptografic sofisticat previne distribuirea nedorită a datelor personale, inclusiv detaliile cărților de credit.

 

ARMONK – 28 Jan 2015:  Cercetătorii IBM  (NYSE: IBM) au anunțat intenția de a dezvolta o tehnologie având  la bază platforma cloud care va veni în sprijinul utilizatorilor pentru  a-și proteja mai bine datele personale aflate online, inclusiv data nașterii, adresa personală și numerele cărților de credit. Tehnologia, numită Identity Mixer, utilizează un algoritm criptografic pentru a codifica atributele certificate de identitate ale utilizatorului, precum vârsta, naționalitatea, adresa și numărul cărții de credit astfel încât să permită utilizatorului să dezvăluie numai anumite informații unor părți terțe.

“Identity Mixer permite utilizatorilor să aleagă cu exactitate ce informații urmează să împărtășească și cu cine”, a declarant Christina Peters, IBM’s Chief Privacy Officer. “Acum furnizorii de servicii web pot îmbunătăți profilul de risc și pot crește încrederea clienților, iar totul este în mediul cloud, facilitându-i pe dezvoltatori în procesul de programare.”

Conform site-ului comScore, o persoană petrece în medie aproximativ 25 de ore pe lună folosind Internetul, accesând o multitudine de servicii diferite, inclusiv serviciul bancar, cumpărături și rețelele de socializare. Pentru fiecare serviciu virtual, utilizatorii trebuie să-și creeze un profil personal cu un nume de utilizator și cu o parolă – sau pentru o securitate mai bună – certificări criptografice. Cu toate că asemenea instrumente pot oferi un nivel de securitate suficient încât să îndeplinească toate cerințele, aceste instrumente nu furnizează în mod normal nici un fel de confidențialitate utilizatorilor, astfel determinând utilizatorii să dezvăluie mai multe informații personale decât este necesar, acest lucru putând să îi coste, în cazul în care datele ajung pe mâini greșite.

În prealabil fiind disponibil pentru download și demonstrând că funcționează pe cardurile smart, Identity Mixer este acum disponibil pentru dezvoltatori ca un serviciu ușor de utilizat în cadrul IBM Bluemix, noua platforma-serviciu (PaaS) cloud a IBM care combină puterea softwareului IBM cu tehnologiile third party de tip “open”. Începând cu această primăvara, abonații Bluemix vor putea să experimenteze cu Identity Mixer în cadrul propriilor aplicații și servicii web. Utilizând meniuri verticale, dezvoltatorii pot alege tipurile de informații pe care doresc să le securizeze, iar Bluemix va facilita limbajul cod pe care dezvoltatorii îl vor încorpora în serviciile lor.

“Identity Mixer încorporează informații rezultate în urma unei decade de cercetare pentru a aduce conceptul de minimă dezvăluire a informațiilor legate de identitate la realitate, iar acum este gata să fie utilizată pentru tranzacțiile efectuate atât de pe computere cât și de pe dispozitivele mobile“, declară Jan Camenisch, criptograf și co-inventator al Identity Mixer în cadrul departamentului de cercetare IBM.

“Am dorit ca oamenii să aibă control asupra informațiilor pe care le dezvăluie despre ei înșiși”, declară Dr. Anna Lysyanskaya, co-inventator al Identity Mixer, actual profesor de informatică la Universitatea Brown. “Cu ajutorul aplicației Identity Mixer acum disponibilă și în mediul cloud, dezvoltatorii au un instrument criptografic foarte puternic care face confidențialitatea practică; este un software pe care îl poți încorpora în orice serviciu de administrare al identității permițând serviciului să verifice dacă un individ este utilizator autorizat, fără a dezvălui și alte informații personale.”

 

Programe pilot Europene și Australiene demonstrează potențialul aplicației Identity Mixer

Pentru a demonstra noua versiune destinată mediului cloud a aplicației Identity Mixer, oamenii de știință ai IBM colaborează cu parteneri academici și industriali din Europa și Australia într-un nou proiect pilot numit Authentication and Authorization for Entrusted Unions (AU2EU). În acest proiect pilot care va dura 2 ani și va costa 8.6 milioane de euro, oamenii de știință vor testa aplicația Identity Mixer în două scenarii: în Germania având ca partener Deutsches Rotes Kreuz (DRK sau Crucea Rosie Germana) și cu Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO), agenția națională de știință a Australiei.

În calitate de furnizor principal pentru situații de urgență la domiciliu și servicii sociale în Germania, cei din cadrul DRK oferă servicii personalizate de asistență sociala 24/7, inclusiv servicii de urgență, mobilitate asistată, asistență în administrarea și îngrijirea la domiciliu. Organizația are 4 milioane de voluntari și personal calificat, 52 de spitale și peste 500 de azile care funcționează în întreaga lume.

“Obiectivul nostru în ziua de astăzi, același de 150 de ani, este acela de a ajuta atât victimele lăsate în urma conflictelor și dezastrelor, cât și alți oameni vulnerabili și să le oferim sprijin la domiciliu, transport și mijloace de mobilitate asistată pentru a-i ajuta să facă față situațiilor critice din viața de zi cu zi’’ a spus Caroline Greiner, the district manager of the German Red Cross for Rhein-Neckar/Heidelberg e.V. ’’În cadrul acestui program oferim servicii persoanelor  în vârstă care le permit să rămână acasă într-un mediu confortabil și un cadru familiar. Tehnologia de confidențialitate pe care o testăm în AU2EU vă asigură că aceste ajutoare vor fi furnizate într-un mod sigur și eficient pentru a proteja informațiile personale ale clienților noștri la un nivel înalt”

Un al doilea proiect pilot va sprijini unul din elementele cheie ale productivității agriculturii din Australia și exportului rezultat: lipsa bolilor exotice, în particular la animale. Pentru a menține acest statut, guvernul Australian, împreuna cu parteneri cheie au dezvoltat un plan de intervenție rapidă pentru a acționa înaintea izbucnirii unei posibile epidemii. Acest plan include o implicare rapidă a guvernului, a instituțiilor academice și a altor organizații din domeniul cercetării, împreună cu parteneri din industrie într-un mediu colaborativ online sigur care facilitează luarea deciziilor bazate pe dovezi. Utilizând Identity Mixer, proiectul pilot va facilita partajarea rapidă și securizată a informațiilor sensibile între multiple locații și colaboratori la distanță.

AU2EU reprezintă o colaborare între organizații atât industriale cât și academice din întreaga Europa și Australia, incluzând Technische Universireit Eindhoven, Philips Electronics Nederland B.V, Bicore Services B.V, NEC Europe LTD, IBM Reaserch, Deutsches Rotes Kreuz, Thales Communications & Security  SAS, Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation, Edith Cowan University, Royal Melbourne Insitute of Technology, University of New South Wales și Macquarie University.

Pentru mai multe informații, va rugam accesați www.au2eu.eu .

IBM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post MINDFULNESS ÎN VIAŢA COTIDIANĂ
Next post Degustare de beri Weihenstephaner