Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

Ambasada Republicii Federale Germania – felicita absolvenţii “Şcolii Profesionale Germane Kronstadt”

Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti îi felicită pe absolvenţii “Şcolii Profesionale Germane Kronstadt” din Braşov

 

În data de 29 iulie 2015, absolvenţii de anul acesta ai “Şcolii Profesionale Germane Kronstadt” (SPGK) au primit diplomele de încheiere a studiilor. La ceremonia de înmânare a diplomelor a participat şi locţiitorul permanent al ambasadorului Republicii Federale Germania în România, Achim Tröster. Firmele germane din România, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, cluburile economice germane şi Ambasada Germaniei cooperează de mai mulţi ani pentru a contribui, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, inspectoratele şcolare judeţene, precum şi împreună cu administraţiile locale şi judeţene, la revitalizarea unui sistem de formare profesională duală în România.

În alocuţiunea sa, domnul A. Tröster a subliniat faptul că diplomele de absolvire au o valoare deosebită, care atestă succesul unei formări profesionale duale pe o durată de trei ani: „Sunt dovada unei calificări deosebite, pe care aţi obţinut-o în anii trecuţi şi calificarea aceasta va fi baza drumului dumneavoastră profesional, care abia acum începe. Sunt calificari care deja sunt căutate şi aici în ţară, în regiune şi cu care veţi contribui în mod semnificativ la dezvoltarea economiei şi bunăstării ţării.”

Domnul A. Tröster a evidenţiat faptul că succesul de până acum al Şcolii este confirmat şi de faptul că, din cei 110 absolvenţi ai celei de-a doua promoţii, deja 94% dintre aceştia au putut semna un contract de muncă. Aceasta corespunde ratei de succes a primei promoţii din anul 2014. Domnul Tröster şi-a încheiat alocuţiunea cu o privire către viitor: „Vă promit că tema formării profesionale va ocupa un loc înalt pe agenda colaborării româno-germane!”

Despre Şcoala Profesională Germană Kronstadt:

Şcoala Profesională Germană Kronstadt din Braşov este prima şcoală profesională în sistem dual german din România. Cu susţinerea a 15 companii de renume mondial din regiunea Braşovului, şcoala oferă elevilor o formare profesională, teoretică şi practică, sub îndrumarea atentă a companiilor. Tinerii învaţă meserii tehnice căutate pe piaţa muncii, în condiţiile cele mai moderne şi performante. Dupa 2, respectiv 3 ani de pregătire teoretică şi practică, elevii ies de pe bancile şcolii cu competenţele necesare pentru a începe o carieră profesională, având prioritate la angajare în cadrul firmelor partenere. Pentru anul şcolar 2015-2016 au fost acceptaţi 232 de elevi.

Str. Cpt. Av. Gheorghe 011849 Bucureşti Tel. +40-21-202 98 30 Fax +40-21-202 97 30  pr-10@buka.diplo.de
Demetriade 6-8  www.bukarest.diplo.de/ro

Despre formarea profesională duală după model german:

 

Formarea profesională duală este un element esenţial al sistemului german de formare şi a avut o contribuţie semnificativă la depăşirea cu bine de către Germania a crizei financiare din ultimii ani. Cu un procent actual de 5%, Germania are cel mai scăzut nivel al şomajului în rândul tinerilor din Uniunea Europeană. În anul şcolar 2013/2014 au fost încheiate 522.000 de noi contracte de formare profesională. Sistemul dual de formare profesională este în continuare un pilon esenţial pentru acoperirea necesarului de forţă de muncă pe viitor pentru economia germană. Pentru guvernul federal german, consolidarea formării profesionale duale reprezintă o prioritate politică majoră. La sfârşitul anului 2014, guvernul federal a încheiat cu landurile, agenţii economici, sindicatele şi Agenţia Federală pentru Muncă, “Alianţa pentru formare şi perfecţionare 2015-2018”, care subliniază însemnătatea centrală a sistemului dual de formare profesională ca factor de succes pentru mediul german de afaceri. Partenerii Alianţei pentru formare profesională se implică împreună pentru creşterea în continuare a atractivităţii formării profesionale, îmbunătăţirea tranziţiei între şcoală şi profesie şi atragerea de noi grupuri ţintă ca forţă de muncă viitoare.

hgk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post Editura Herald – Campania „Te așteptăm în librărie!”, editia a VII-a
Next post Studiu Google – “Internetul mobil in viata de zi cu zi”