Havana Club Romania
corteva
Pandemia de COVID-19 a pus la mare încercare cramele mici: exporturile către China au fost blocate, iar consumul din HoReCa s-a redus considerabil. Crama Dealul Dorului încearcă să acopere reducerea ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creatorsAVINCIS
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a transmis că ministerul a putut în numai 7 zile să le plătească fermierilor și restul beneficiarilor subvențiile/fondurile- mai exact mai mult de 72% dintre fermieri au ...
Citește mai mult
MALTA TRAVEL
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Regulile emise pentru realizarea și vânzarea bunurilor alimentare (animale și vegetale)

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
f60a7a44001cd50f500cf369c7c68bf0

Produse alimentare Sursa foto: ro.pinterest.com

Stim cu totii ca acum se apropie Craciunul si trebuie sa ne pregatim corespunzator, cu provizii din supermarketuri sau de direct de la fermieri, nemijlocit (probabil ca aceasta este si cea mai recomandata metoda). In acest fel, agricultorii realizeaza si fac vanzare la un volum destul de mare de bunuri alimentare de origine animala si vegetala – de aceea, AGRICULT.ro s-a gandit sa le ofere acestora regulile (unele fiind obligatii) sanitare veterniare, precum si siguranta care trebuie asigurata; altfel, acestea se pot dovedi o reala problema la adresa sanatatii consumatorilor.

Cei carorar li se atrage atentie asupra acestor sigurante sunt: crescatorii de animale, operatorii din domeniul alimentat, inclusiv consumatorii (le-am ales pe cele 3 cele mai importante, desi ele sunt mai multe):

  1. asigurarea regulilor de igiena si de functionare a locurilor in care se realizeaza, proceseaza, pastreaza, distribuie si se vinde, privitoare la bunurile de origine animala, vegetala si cele de alimentatie publica (restaurante și pensiuni agroturistice).
  2. asigurarea corecta a pastratii si a temperaturii respectivelor echipamente realizatoare de produse, cat si a produselor finite, cu rolul de a nu se crea sau avea contact cu bacteriile produsele
  3. Carnea are obligatia de a avea un certificat sanitar veterinar adus de la medicul veterinar oficial al unitatii de origine, care asigura salubritatea si calitatea ei. De asemenea, in cazul carnii cu origine de la porci crescuti sau sacrificati in propriile gospodarii, ea trebuie sa fie folosita numai cu scopul de a-l consuma in exploatatia de origine (considerand deja realizat examenul trichineloscopic la sediul circumscripțiilor sanitare veterinare din municipii, orașe și comune) – se specifica ca nu este permisa sub nicio forma vanzarea ei (nici macar in locurile autorizate).

Alte articole pe aceeasi tema:

https://agricult.ro/2016/12/09/locuri-de-munca-in-europa-locuri-limitate-pentru-recoltarea-capsunilor/

https://agricult.ro/2016/12/08/subventii-apia-plata-avansurilor-catre-fermieri-finalizata-afla-sumele-transferate-in-cont/

https://agricult.ro/2016/12/02/subventii-nu-ati-primit-avansul-pe-suprafata-nicio-problema-mai-e-o-sansa/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*