pioneer ;"
AMMOULIANI   Începuturile   Secretul unei reușite   De ce a reușit, totuși, formula Ammouliani? Putem zice că e o formulă de succes? Am înclina să răspundem pozitiv: da, este ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creatorsAVINCIS
10 fermieri care au beneficiat de fondurile nerambursabile agricole au primit, in premiera si in total, aproximativ 30 de milioane de euro. Cei mai importanti 10 fermieri care au beneficiat ...
Citește mai mult
MALTA TRAVELUniversitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti FGCR
corteva

Un alt caz de antrax în comuna Manoleasa

nufarm.ro

Comitetul Judetean pentru S.U. tocmai a declarat ca e posibil sa se mai fi depistat un alt caz de antrax la o fata de doar 16 ani, din satul Flondora, comuna Manoleasa, spune prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu.

In declaratii se mai mentiona si ca parintele fiicei in varsta de 46 de ani este si el posibil infectat cu antrax, fiind, prin urmare, internat vineri la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Mavromati.

Totusi, epidemiologul Irina Alecu de la Direcția de Sănătate Publică a anuntat ca, deocamdata, pacientii se afla in afara oricarui risc, din moment ce au fost pusi sub tratament de specialitate:

„Pacienții sunt într-o stare clinică bună, reacționează bine la tratament. Antraxul este o boală vindecabilă prin terapie corectă și prin urmarea tratamentului. Informațiile nouă ne-au parvenit ieri, când Spitalul de boli infecțioase ne-a anunțat că este un bărbat care ar prezenta semne de antrax. Drept urmare, noi am alertat toate unitățile, conform procedurilor. Ne-am deplasat în teritoriu pentru a evalua familia și contacții. Fiica domnului a fost internată în cursul zilei de ieri pentru că prezenta și dumneaei o leziune la nivelul mâinii”, a explicat doamna medic Alecu.

Acuma, oficialii de la directia de sanatate vor sa vada concluziile medicilor care au facut analizele de laborator, de la Institutul Cantacuzino, ca sa se poata pronunta definitiv asupra cazului.

Antraxul sau dalacul este o boala care poate fi intalnita oriunde in lume, dar poate fi luata mai ales de prin zonele umede, mlaștini, cele inundabile, prin care se perpetueaza sporii bacteriei (prin care nu moare, de fapt). Cei din urma, la randul lor, vin din cadavrele animalelor infectate cu antrax, fiind intalnita cu predilectie la paricopitate. Boala (din cauza bacilului) poate sa ramana in pamant chiar si 10-20 de ani, acestea fiind numite pasuni blestemate.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*