pioneer ;"
VINVEST, impreuna cu Asociația de Cultură și Promovarea Vinului VINVEST, va organiza in ziua de marți, pe data de 4 decembrie 2018, la ora 11.00, o conferința de presă ce pregateste ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creatorsAVINCIS
Fermierii sau viitorii antreprenori sau orice alta persoana interesata mai are inca posibilitatea de a trasnmise proiecte pentru investitii in procesarea si marketingul  produselor agricole prin intermediul  submasurii 4.2 din Programul National ...
Citește mai mult
MALTA TRAVELUniversitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti FGCR

Cum și de ce trebuie să știm ce fel de apă bem

nufarm.ro

Ah! Eterna lupta intre persoana care spune ca apa de la robinet e buna si cealalta, care bea intotdeauna numai apa cumparata (plata si minerala). De asta am si putea spune ca sunt 2 tipuri de oameni…nu credeti? Azi aflam raspunsul! Inginerul Alex Manea a aratat, la antena3.ro, care este cea mai “buna” apa si de ce e important sa cunoastem aceste aspecte. 

Un prim lucru explicat de Manea este faptul ca legea din Romania permite ca acea cantitatea de nitrați sa fie de 5 ori mai mare decat alte state din Uniunea Europeana.

  • Fierberea apei nu e cea mai buna solutie, nu mereu

”Este această legendă, dacă fierbem apa scăpăm de tot. Nitrații, prin fierbere, se transformă în nitriți. Sunt și mai periculoși când fierbem apa. Prin fierbere se elimină reactorul și bacteriile. Dacă fierbem apa nu vom mai avea bacterii, pentru că se evaporă. Dar, dacă vorbim de nitrați, este și mai rău. Mai bine instalăm un echipament care să ne scape de nitrați”, a explicat Manea.

Cel mai recomandat este, deci, ca acestia sa utilizeze filtre speciale pentru eliminarea nitraților. 

  • Pretul analizelor pentru apa bauta

”Ca să fim corecți și să ne asigurăm că ceea ce scrie pe buletinul de analiză este real, e bine să ne adresăm unui laborator de stat. (…) Prețul variază de la 300 de lei până la zeci de milioane”, a zis inginerul, dar fara sa uite sa mentioneze ca se testeaza in functie de aspectul pe care dorim sa-l analizam: mai intai miros, culoare, gust, conductivitate, duritate, fier, amoniu, cantitatea de nitrați, neapărat să se facă și un buletin bacteriologic.

  • Electrocasnicele au o durata de viata mai scazuta cu o apa “proasta”

”Un aparat electrocasnic sau o centrală termică nu or să explodeze din prima zi în care băgam apă cu calcar în ea. Dar, în timp, se va degrada. În momentul în care calcarul se depune pe rezistența acestor aparate, pe lângă faptul că le deteriorează, intervine și un consum mai mare de energie. E bine să facem prevenție”, a mai explicat Manea.

  • Nitratii, periculosi pentru sanatate?

”Cei mai periculoși sunt nitrații. Sunt compuși cancerigeni. Toată lumea vrea să aibă apa de calitate superioară, însă toate țările din UE au limita la 10mg/L, la noi limita este de 50mg/L”, a mai adaugat inginerul.

 

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*