pioneer ;"
VINVEST, impreuna cu Asociația de Cultură și Promovarea Vinului VINVEST, va organiza in ziua de marți, pe data de 4 decembrie 2018, la ora 11.00, o conferința de presă ce pregateste ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creatorsAVINCIS
Fermierii sau viitorii antreprenori sau orice alta persoana interesata mai are inca posibilitatea de a trasnmise proiecte pentru investitii in procesarea si marketingul  produselor agricole prin intermediul  submasurii 4.2 din Programul National ...
Citește mai mult
MALTA TRAVELUniversitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti FGCR

Noi obligații pentru producătorii de zahăr

nufarm.ro

O noua lege a instituit obligatia firmelor de pe piata producției de zahăr de a avea o recunoaștere, ca operatori care lucreaza in domeniul fabricarii zahărului din sfeclă de zahăr și/sau rafinarea zahărului brut din trestie. Aceasta va fi eliberata de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Noua obligatie a fost stabilita prin Ordonanța de urgență nr. 94/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 67/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Informațional pentru Piața Produselor Agricole și Alimentare. OUG-ul are drept scop formarea cadrului legal pentru aplicarea in toata tara a reglementărilor europene, care prevad trimiterea unui raport de informații despre piața produselor agricole și alimentare.

„Prin noua obligație se urmărește demonstrarea viabilității operatorilor economici care trebuie să transmită lunar informații de piață cu privire la cantitățile de zahăr vândute și la prețul zahărului și care se raportează la Comisia Europeană” a declarat Oana Constantinescu, Partener Schoenherr București, specializată în probleme de drept specifice domeniului alimentar.

Firmele care se incadreaza in acest tipar vor fi nevoiti sa urmareasca o procedura stricta prin care se va cere obtinerea recunoasterii, insa, mai intai, va trebui aprobata prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, în termen de 30 de zile de la data de 11 decembrie 2017, cand sus-mentionata lege a intrat in vigoare.

Ordonanța de urgență nr. 94/2017 este în Monitorul Oficial, Partea I nr. 983 din 11 decembrie 2017.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*