pioneer ;"
JAMES PATTERSON, MICHAEL LEDWIDGE GRĂDINA ZOOLOGICĂ PETER MAYLE, LECȚII DE FRANCEZĂ JAMES JOYCE, STEPHEN EROUL DAVID BALDACCI, TĂRÂMUL CELOR CINCI CERCURI CAMILLE AUBRAY, CINĂ CU PICASSO GABRIEL GARCIA MARQUEZ, CĂLĂTORIN PRIN EUROPA DE EST BLAKE CROUCH, MATERIA ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creatorsAVINCIS
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anuntat printr-un comunicat de presa ca in intervalul 11 -15 octombrie 2018, va trimite sumele de bani care se cuvin, de drept, fermierilor ...
Citește mai mult
MALTA TRAVELUniversitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti FGCR

Unele tipuri de gem și dulceață sunt contaminate. Iată lista APC

nufarm.ro

Asociația Pro Consumatori, care este o organizaţie de utilitate publică si parte a Organizației Europene a Consumatorilor, a studiat 44 tipuri de gem, dulceaţă şi magiun vandute în cele mai importante structuri comerciale. Studiul este realizat de Campania Națională de Informare și Educare: „Să învățăm să înțelegem eticheta!”.

Campania are rolul de a-i învata pe consumatori să înțeleagă mai bine ce scrie pe eticheta produselor, pentru a alege produsele corecte, din toate punctele de vedere, nu numai al raportului calitate-pret.

Experții APC au studiat in total 18 tipuri de gem, 16 tipuri de dulceaţă şi 10 tipuri de magiun. Mai jos sunt concluziile:

  • Dulceaţă de zmeură cu carmin şi aromă de dude!
  • Gem de caise cu trei îndulcitori artificiali şi un conservant!
  • Unul din două borcane de dulceaţă conţine acid citric!
  • 8 din 10 borcane de gem conţin acid citric!
  • Gem de caise cu 7 substanţe chimice!
  • Gem de fructe de pădure cu efect laxativ!
  • Cantitatea de fructe folosită pentru a obţine 100 grame dulceaţă variază între 35 grame şi 70 grame! La gem variază între 40 grame şi 85 grame!
  • La unul din două borcane de dulceaţă s-au folosit până la 50 grame fructe pentru a obţine 100 grame dulceaţă!
  • Cantitatea de zahăr adăugat din 100 grame dulceaţă variază între 0 grame şi 82,93 grame! Iar la gem variază între 24 grame şi 64,8 grame!
  • În cele 44 de produse analizate s-au identificat 10 aditivi alimentari.

Cel mai bine este sa achizitionati fructe romanesti din piata si sa incercati sa va faceti singuri gemul si dulceata.

AICI lista oficiala pe APC.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*