Havana Club Romania
corteva
pioneer ;"
Organizația Animals Internațional a afirmat în mod public, prin reprezentanța sa din țara noastră, că nava cu sutele de mii de oi răsturnată în Portul Midia nu a fost recuperată ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creatorsAVINCIS
Persoanele care au depus cererile unice de plată vor primi banii în avans, debutând cu data de 16 octombrie. APIA a anunțat, în urmă cu câteva zile, că fermierii vor ...
Citește mai mult
MALTA TRAVEL
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cum să crești un avocado chiar la tine acasă! (VIDEO)

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Arborele de avocado poate fi cultivat…acasa. Da, nu-ti trebuie cine stie ce indamanare ca sa il cresti si nici nu e prea pretentios, dupa cum bine puteti vedea!

In primul rand ai nevoie de un ghiveci mai mare, in care vei introduce pamant de flori, combinat intr-o cantitate la fel de mare cu cernoziomul (pamant de camp de genu Baragan), mai pui 10% nisip si 10% pamant de foioase (din padure), toate acestea amesteca inainte de operatie.

In pamantul mentionat mai poti adauga si un sambure scos dintr-un fruct bine copt (moale). Deoarece semanta nu incolteste mereu, cel mai recomandat este sa mai introduci cateva bucati, ramanand, dupa operatia ta, numai una, in momentul cand se va incolti. Semanta se pune cu capatul “bont” in jos si cel ascutit in sus, in jur de 10 mm peste sol.

Vasul trebuie sa se afle undeva la soare, unde e cald si mai cere uneori apa cat de cat, pentru a se pastra pamantul umed.

Cere insa multa rabdarea toate operatia, intrucat acesta va incolti abia peste 3-4 luni, ba chiar uneori si mai mult. Daca vrei sa grabesti putin procesul, atunci poti lua samanta si sa o pui suspendata intr-un pahar cu apa, cu capatul bont doar putin acoperit de lichid. Atentie insa daca scazi nivelul lichidului, sa nu cumva sa lasi samanta in aer!

Dupa ce va incolti, in sfarsit, te vei simti super bine, te asigur. Nu va dura mult si planta va creste pana la jumatate de metru.

Mai jos este si un videoclip de pe net PAS CU PAS pe care il puteti urmari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*