pioneer ;"
DE TOAMNĂ, PRIN VIE ȘI CRAMĂ, TURISM VITICOL LA OSTROV 🙂 Octombrie și noiembrie sunt lunile ideale pentru degustare. Sau așa ni se par. Cel puțin dintr-un sigur motiv. Vinul e ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creatorsAVINCIS
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anuntat printr-un comunicat de presa ca in intervalul 11 -15 octombrie 2018, va trimite sumele de bani care se cuvin, de drept, fermierilor ...
Citește mai mult
MALTA TRAVELUniversitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti FGCR

Prețul unui teren în România vs în UE

nufarm.ro

Dupa cum bine se cunoaste deja, dupa Revolutie a avut loc marea “vanzare” a tarii, cand politicienii de la acea vreme, care avea fraiele in mana, au decis sa distruga industria puternica a Romaniei, dand multe dintre fabricile care erau alte statului, domeniului privat, proces numit “privatizare”.

In acest moment, politicienilor le-a venit grozava idee sa vanda pamanturile tarii. Conform ultimelor informatii de la Eurostat, România vinde cel mai ieftin teren arabil din Uniunea Europeană.

Un hectar a fost cumparat, în 2016, cu mai mult de 1950 de euro. Nici macar nu se compara cu cele din Olanda, care este cel mai mare investitor din România și desigur, din cauza caruia tara noastra este refuzata in Schengen (pe motive politice si economice, nu reale). Prin urmare, daca ne uitam atent 1 hectar în 2016, insemna 63 de mii de euro, adica de 30 de ori mai mult.

hectarul de teren arabil care are cel mai mare pret din Uniunea Europeană a fost obiect de tranzactie in zona Liguria din Italia, cu mai mult de 100.000 de euro. Nu e deloc normal, sa nu uitam ca România era grânarul Europei, acum nu de mult. 

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*