Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

A fost exportată carne de la animale bolnave în România!

România este una dintre tarile in care firma ELKOPOL din Polonia isi distribuie produsele, iar acuma aceasta este cautata pentru sacrificarea şi exportarea animalelor bolnave. Mai mult de 1.400 de kilograme de carne de la compania sus-mentionata au fost transportate intr-un depozit din Ilfov, iar 21 de kilograme dintre acestea se cred că ar proveni din lotul realizat ilegal. Astfel fiind contextul, toata aceasta cantitate va fi distrusa.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a fost anuntat printr-un sistem special de urgenta, respectiv Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF), cu privire la prezenta pe teritoriul tarii noastre a unor produse realizate de ELKOPOL cu sediul in Polonia, dupa ce compania fusese investigată de serviciile veterinare dupa o anchetă media.

Conform presei poloneze, firma tăia animale bolnave, iar carnea lor era combinata cu cea care venea de la animale sănătoase.

Un jurnalist pe investigatii a povestit ce a aflat despre companie: mai intai s-a angajat într-un abator, drept măcelar şi a filmat cu o camera ascunsă tot ce faceau acolo. Filmul realizat de camera dovedeste cum, in timpul noptii, erau sacrificate vite bolnave, care nici macar nu se puteau misca cu propriile picioarea dintr-un loc in altul, ci erau carate de catre angajati. Bucăţile de carne care pareau sa fie infectate erau eliminate. In urmatoarea zi, un inspector veterinar venea si nici nu mai verifica carnea, direct punea stampila de siguranta.

Normal ca, in urma acestor “nebunii”, produsul lor era cu mult mai ieftin decat al unei carni provenite de la un animal sanatos. Un abator care omoara doar animale sănătoase numara venituri in fiecare an de 82.000 de euro, pe cand unul care le ia in calcul si pe celalalte…580.000 de euro pe an.

 

In tara noastra, firma poloneza (carne de vită congelată) a trimis către o singură firmă din judeţul Ilfov, anunţă ANSVSA:

”Inspectorii DSVSA Ilfov s-au deplasat la depozitul firmei respective, unde au identificat 1.434 de kg de produse provenite de la firma poloneză. Chiar în condiţiile în care doar o cantitate de 21,37 de kg a fost notificată prin SRAAF ca făcând parte din lotul incriminat, firma din România a decis să distrugă tot lotul provenit de la ELKOPOL. Întreaga cantitate a fost sechestrată oficial şi urmează a fi dirijată către neutralizare”, precizează ANSVSA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post Ce a fost la APPR 2019?
Next post Trei Capitale Europene ale Culturii se reunesc în cadrul VINVEST 2019