Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

Petre Daea oferă ajutoare de stat pentru fermierii care cultivă sparanghel

Seful MADR, Petre Daea, a infiintat o noua cultura de sparanghel din finantari externe si intentioneaza sa o foloseasca in scopul cresterii finantarilor de la stat pentru fermierii care vor dori sa o cultive. Totodata, a avut loc si o slujbă religioasă cu numerosi inivitati.

„Este o cultură inedită pentru țară. Mă bucur că s-a luat această decizie de a se cultiva o plantă perenă, care are o valoare pe piață și care se valorifică foarte bine pe terenul din comuna Băneasa. E un moment de satisfacție”, a spus seful Ministerului Agriculturii.

Petre Daea a infiintat o cultură de sparanghel pe o suprafata de 140 de hectare și pe care urmareste sa o valorifice prin forma ajutoarelor de stat, care va fi oferita fermierilor care vor avea curajul sa o cultive.

Persoana care a infintat cultura de sparanghel de 2 milioane de euro este omul de afaceri din Germania, Joseph Jacobs, cultivarea sparangherului fiind o adevarata traditie de familie pentru Jacobs de mai bine de 70 de ani.

Produsele rezultate din cultura vor fi cumparate de retailerii din România, inclusiv Carrefour, Kaufland, Selgros, Metro, precum si de restaurante franțuzești și de alti investitori germani.

Cea mai mare cultură de sparanghel, care apartine ministrului Agriculturii, este în comuna Frasinu, din judeţul Giurgiu și numara 140 de ha.

„Avem 35 de hectare de sparanghel alb şi aproximativ 125 de sparanghel verde. El creşte sub folie, câte șase-șapte bucăţi într-un loc. Ma astept la o cultură de 400-700 de tone”, a spus Adrian Rusu, administratorul culturii.

La acest moment, APIA acorda 3 forme de ajutoare de stat pentru fermierii care cultivă sparanghel, iar 2 prevad 70 de euro pe hectar, la care se mai adauga un pachet de subventii:

„Schema unică de plată pe suprafaţa 102 euro pe hectar. Sperăm noi să crească, a mai zis Petruta Hanganu, directorul APIA Giurgiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post Suprafața însămânțată cu sfeclă de zahăr va scădea în 2019
Next post Programul pentru încurajarea consumului de fructe, legume și lapte în școli