Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

TOP 10 fermieri care au primit cele mai multe subvenții de la APIA

10 fermieri care au beneficiat de fondurile nerambursabile agricole au primit, in premiera si in total, aproximativ 30 de milioane de euro.

Cei mai importanti 10 fermieri care au beneficiat de subventii din agricultura, cu firme in sectorul vegetal si in cel zootehnic, au primit in 2o18 in jur de 30 de milioane de euro, iar SC Agricost SA din judetul Braila este nr.1 in acest sens, cu 9,18 milioane de euro incasate ca subventie.

Firma lucreaza in sectorul agricol, primind in concesiune de la statul roman circa 56.000 de hectare de teren agricol in Insula Mare a Brailei, iar ca activitate principala are cultivarea si vanzarea cerealelor, plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase si alte culturi nepermanente.

In 2018, SC Agricost a fost cumparata de gigantul Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite, Consiliul Concurentei confirmand vanzarea in vara aceluiasi an. Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite lucreaza in mare parte in domeniul productiei si vanzarii cu amanuntul a florilor si plantelor naturale, a materialului saditor pentru plante si pomi, a ingrasamintelor naturale si a materialelor pentru reabilitarea terenurilor agricole.

Pe locul 2 apare SC Intercereal SA din Ialomita, cu 4,7 milioane de euro, dupa care: SC Maria Trading SRL din judetul Calarasi – 2,32 milioane de euro, SC Zimbrul SA din Ialomita – 2,26 milioane de euro, SC Cervina SA din Dolj – 2,01 milioane de lei, SC JD Agro Cocora din Ialomita – 1,95 milioane de euro, SC A&S International SA din Ialomita – 1,92 milioane de euro, SC Oltyre SA din Dolj – 1,83 milioane euro, SC Agrozootehnica Pietroiu SA din Calarasi – 1,77 milioane de euro si Agrinatura SRL din Teleroman – 1,67 milioane de euro.

Suma totala confirmata pentru plata in intervalul 16 octombrie 2018 – 6 mai 2019 ajungea la 2,588 miliarde euro, din care Campania 2018 arata plati de cam 2,473 miliarde euro venite din Fondul European de Garantare Agricola, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si cofinantarea de la bugetul national, iar la masuri de piata, comert exterior, promovare produse agricole si ajutoare de stat in suma de 114,85 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post USAMV BUCUREȘTI SCOATE VIN BUN DIN PIATRĂ SEACĂ
Next post ZORVEC, ZELAVIN BRIA, NOUTĂȚI PENTRU VIȚA DE VIE