Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

Subvențiile pentru vânzarea lânei vor crește!

Subventia pentru vanzarea lanei ar putea creste, dupa cum arata ultimul proiect de hotarare de guvern care a ajuns in dezbatere publica, acum.

Crescatorii de ovine au sanse mari sa aiba parte de mai multi bani, debutancu 2019, mai exact sa beneficieze de fonduri nerambursabile in valoare de 2 lei pe kilogramul de lana comercializata, in comparatie cu un leu, valoarea stabilita in prezent, dupa cum arata un proiect de hotarare aflat in dezbatere publica lansat de catre MADR.

Subventiile vor fi oferite tot de la bugetul de stat, iar termenii stabiliti pentru acest beneficiu nu se vor schimba.

Asta inseamna ca pot avea calitatea de solicitant persoanele fizice care au atestat de producator, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, persoanele juridice si orice forme asociative cu personalitate juridica.

In acelasi timp, ei trebuie sa aiba in proprietate o exploatatie de ovine inregistrata in Registrul National al Exploatatiilor, si sa aiba la indemana dovada vanzarii cantitatii de lana pentru care doresc sa primeasca ajutorul financiar.

Persoanele care se afla inscrise in Registrul unic trebuie sa lase la Directiile Agricole Judetene documentele justificative care sa dovedeasca vanzarea productiei de lana realizata pana la 1 noiembrie 2019, inclusiv.

Vanzarea lanii se va face catre un centru de colectare sau o unitate de procesare a lanii, direct sau printr-un intermediar, care are stabilit un contract de livrare cu un centru de colectare sau o unitate de procesare a lanii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post AMMOULIANI (Grecia) – Începuturile – Secretul unei reușite
Next post INTRAVENOS LA BOOKFEST