Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

Poliția a confiscat PRODUSELE DE PROTECTIE A PLANTELOR

Politia Romana a inceput nenumarate controale care vizeaza produsele de protectie a plantelor prin intermediul structurii de arme, explozivi si substante periculoase.

Politia Romana, prin structurile de arme, explozivi si substante periculoase, a inceput, la nivel national, pentru o perioada de 60 de zile, sa ia masuri pentru protectia mediului, pentru a preveni evenimentele grave pentru sanatatea populatiei si a mediului inconjurator.
Politistii au confiscat 442 de tone si 78.000 de litri de produse de protectie a plantelor.
De aceea, cu ajutorul Directiei de Arme, Explozivi si Substante Periculoase, politistii au verificat modul in care este pusa in aplicare legea de agentii economici inregistrati sau autorizati sa realizeze operatiuni cu produse de protectie a plantelor.
Dupa ce au fost finalizate controalele la 1.202 agenti economici, au rezultat 208 de fapte penale (dintre care 108 infractiuni la O.U.G. nr. 195/2005 privind protectia mediului, 25 de trafic de substante toxice si 23 de infractiuni la Legea 211/2011 privind regimul deseurilor).
Astfel, au avut loc masuri de cercetare pentru 155 de persoane care, sub diferite forme, ar fi avut legatura cu savarsirea acestor fapte. Au fost confiscate mai mult de 440.000 de kilograme si 78.000 de litri de produse de protectie a plantelor.
In cazul altor pedepse cu pericol social redus, s-au numarat 123 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 281.500 de lei.
Politistii de la structurile de arme, explozivi si substante periculoase au muncit cot la cot cu specialistii din cadrul unor institutii cu atributii legale si expertiza in domeniu (unitati fitosanitare, Garda de Mediu, inspectorate teritoriale de munca etc.).
NOTA BENE! Politia fitosanitara a fost creata prin Ordinul nr. 1898/2015 dat de ministrul agriculturii. Politia Fitosanitara are in structura personalul specializat al Autoritatii Nationale Fitosanitare, care are aurotitatea legala pentru a realiza controale, constata contraventii si aplica sanctiuni, potrivit legii din domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post Compania cehă CEZ de energie electrică a anunțat oficial că iese de pe piața din România
Next post APIA urmează să plătească schemele de sprijin cuplat din sectorul vegetal