Prolectuspioneer ;"
Asociația Pro Consumatori, care este o organizaţie de utilitate publică si parte a Organizației Europene a Consumatorilor, a studiat 44 tipuri de gem, dulceaţă şi magiun vandute în cele mai ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creatorsAVINCIS
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anuntat că, din data de 01 octombrie 2018, Centrele judeţene APIA vor incepe sa realizeze plata ajutorului de stat în domeniul creșterii animalelor, catre ...
Citește mai mult
MALTA TRAVELUniversitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti FGCR

Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți înființezi o cultură de căpșuni

nufarm.ro

Hai sa incepem mai intai cu intrebarea “ce este capsunul”: numita si Fragaria viridis, ea e o planta cu fructe tonice cu un continut mare de săruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, acid elagic, acid pantotenic, proteine, zaharuri, flavonoide, uleiuri volatile, tanin și polifenoli cu rol antioxidant. Printre care cateva sunt cunoscute pentru trasaturile ei terapeutice, anume ca ajuta la sporirea imunitatatii naturale și abilitatile ei hepatice, echilibreaza tensiunea, reda corpului mineralele necesare, ca multe altele au si o calitate detoxifianta samd.

De asemenea e se incadreaza in plantele semioerboase, perene si care pe masura ce se dezvolta, incep sa arate intocmai ca o tufe scurte de vreo 35 de cm, iar de aceea ramurele lor sunt alcatuite in mare parte din fibre si sunt destul de groase si pot avea culori care variaza de kla cea roz-galbuie, la cea neagra. Sistemul radicular creste si pana la o adancime de 20 cm, dar daca are si un pamant potrivit, atunci ea poate ajunge la dublul acestui numar. De asemenea, frunzele lor sunt trifoliate si lungi, dintate, lucioase si prezinta stipele schimbatoare in privinta dimensiunii. Ele produc fruncte achene care arata intocmai ca o inima (chiar si culoarea).

Daca va ganditi sa le cultivati atunci trebuie sa stiti ca ele prefera solurile mijlocii, lutoase, luto-nisipoase si permeabile si care pot sa absoarba foarte multa apa, cu reacție mai putin acida sau deloc si care sa nu ajute la crearea uncilor râurilor, cernoziomurilor samd. In sfarsit, el trebuie sa nu aiba denivelări, roditor, moale, umed, fara buruieni sau alte “reminscente” dintr-o alta cultura și trebuie de altfel sa aveti si o tehnologie bine pusa la punct pentru irigare. In prima faza trebuie sa fertilizezi cu 40-60 t/ha gunoi de grajd, 200 kg/ha superfosfat și 200 kg/ha sare potasică. Daca vezi ca pamantul nu e curat si are viermi sârmă și larva cărăbușului, atunci in mod neaparat trebuie sa-i elimini. A doua faza: ararea a 28-30 cm, se faramiteaza solul cu freza si se pune sistemul de irigatie prin picurare, iar la culturile mulcite se face cu folie neagră, iar la cea clasica cu aspersiunea. Tot aici trebuie sa specificam ca la plantare se utilizeaza tehnologii cat mai noi și material săditor refrigerat în cultura multianuală (vreo 3-5 ani pentru ca ma itarziu nu mai este profitabil sa mai fie utilizata).

Alte articole pe aceeasi tema:

DULCEATA DE TRANDAFIRI

http://agricult.ro/2017/02/04/idei-de-afaceri-cultura-sofranului/

http://agricult.ro/2017/02/03/idei-de-afaceri-cat-de-profitabila-e-cultura-de-morcovi/

http://agricult.ro/2017/02/03/recomandare-pentru-fermieri-seminte-tomate-alamina-f1/

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*