Alte stiri bune pentru fermieri! Mai exact, pentru producatorii de lapte! APIA tocmai a anuntat ca plata cererilor pentru trimiterea sprijinului exceptional in cazul producatorilor de lapte a fost autorizata! ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Alte stiri bune pentru fermieri! Mai exact, pentru producatorii de lapte! APIA tocmai a anuntat ca plata cererilor pentru trimiterea sprijinului exceptional in cazul producatorilor de lapte a fost autorizata! ...
Citește mai mult
AVINCIS
Ce aduce in plus Marketing Automation si care sunt miturile din jurul acestui proces Stii de ce tot mai multi marketeri aleg sa aplice solutia de automatizare de marketing in ...
Citește mai mult
MALTA TRAVELUniversitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Pasi pentru colectarea mierii

nufarm.ro

Cum se extrage mierea in mod corect? suntetila inceput de drum sau pur si simplu vreti sa aflati mai multe, indiferent care, site-ul agricult.ro va va raspunde la toate intrebarile.

  • In primul rand, trebuie sa stiti cum sa scoateti albinele de pe faguri, pe care o realizati doar scuturand, in stupinele micute si, cu ajutorul acidului fenic, in stupinele industriale. Inainte de colectarea mierii, trebuie sa stiti categoria fagurilor, clasificati dupa culoare, ca sa realizezi variate feluri de miere, dupa culoarea pe care o au. Si asta nu o spunem noi, ci profesionistii.
  • Pregatiti o locatie calda (preferabil 35 grade C) pentru faguri, pentru ca va ajuta la colectarea mierii.
  • Locatiile simple de colectare a mierii au nevoie de izolare, mai intai, caci altfel ar veni nepoftite albinutele in interiorul locatiei unde ati amplasat fagurele; de asemenea, trebuie sa mai aiba: extractor mecanic sau electric; cutite pentru descopacire (incalzite electric ori cu apa fierbinte); un vas descapacitor cu sita pentru separarea capacelelor de miere, altul pentru recoltarea mierii si, in final, altul pentru depozitare.
  • Dupa ce i-ati aranjat, fagurii se decopacesc cu cutite fierbinti si se pun intr-un extractor. Turatia trebuie crescuta usor pana se aude fosnetul specific proiectarii mierii pe peretii vasului.
  • Fagurii trebuie mereu sa fie altii ca sa se poata face extractia si pe cealalta fata. Aceste actiuni se fac de cate ori este nevoie pana se extrage integral mierea.

In articolul de maine vom continua si cu ceilalti pasi! Nu uitam niciodata de voi, agricultorii nsotri.

 

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*