Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

LIFESTYLE: De ce spunem că cafeaua consumată în cantități mari ne afectează somnul

Sunteti inca siguri ca cafeaua consumata in cantitati mai mari nu ne afecteaza somnul indifirent de persoana? In acest articol noi vom sparge acest “mit”.

In articolul de ieri (CLICK AICI PENTRU A VEDEA) am vorbit despre recomandarile medicilor cu privire la ce ore si cum trebuie sa bem o cafea pentru a nu ne afecta. In acest articol insa, vom vorbim despre “de ce spunem noi ca cafeaua afecteaza somnul nostru, indiferent de persoana”.

Cafeaua de dimineata Sursa foto: http://7-themes.com/
Cafeaua de dimineata                               Sursa foto: http://7-themes.com/

Oamenii de stiinta de la „Sleep Disorders & Research Center” din SUA au realizat un studiu cu scopul de a observa cum cofeina ne influenteaza modul de a ne culca si dormi, dupa ce cafeaua a fost bauta in anumite ore ale zilei. Au fost testati 12 indivizi, de ambele sexe, care consumau des cafea, dar nu in mod exagerat. Programul acestora in timpul testului consta in rutina lor obisnuita de zi cu zi, adica cu treziri la ora 6-9 cu orele de culcare intre 21 sau ora 01:00. De fiecare data, acestora li s-a dat aceeasi cantitate de cofeina, inainte cu 20 de minute sau 6 ore  de culcare. Dupa ce au facut acestea, oamenii de stiinta au avut grija sa observe modul de culcare al testatilor, iar rezultatul a fost urmatorul: cofeina le-a influentat puternic somnul, avand insomnii puternice. Interesant este ca chiar si la 6 ore inainte de a se pune in pat, persoanele testate au avut insomnii. Insa, nu va speriati deocamdata, avem si vesti bune. Oamenii de stiinta totusi sustin ca nu ar trebui scoasa din programul nostru cafeaua, intrucat ea prezinta si beneficii. Atentie sportia pe care ti-o ofera cafeaua este un motiv suficient de important pentru a sustine ideea.

Recomandat ar fi sa bem cel mult 4 cesti de cafea. Este recomandat ca adulţii sa bea maximum 400 miligrame de cofeină pe zi, adica in jur de 4 cani de cafea. Cafeaua consumata exagerat poate duce la anxietate si nervozitate, iar pe o periaoda mai lunga, desigur, dependenta.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://www.drinkfood.ro/2016/09/24/lifestyle-cat-de-des-este-recomandat-sa-bem-cafea-sa-cand/

http://www.drinkfood.ro/2016/09/19/retetele-drinkfood-ro-porc-cu-sos-robert/
http://www.drinkfood.ro/2016/09/01/retetele-drinkfood-ro-salata-de-fasole-verde-romaneasca/
http://www.drinkfood.ro/2016/08/05/retetele-drinkfood-ro-creveti-cu-ceapa-verde-si-ghimbir/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post LIFESTYLE: Cât de des este recomandat să bem cafea și când?
Next post RAILF-ROMCONTROLA 2016 – TEHNOLOGIE SI INOVATIE LA SUPERLATIV!