Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

CUM ALEGI VINUL

Scriem acest articolul cu gandul ca voi, cititorii nostri, pe care v-am ajutat pana acuma nu numai cu recomandari de vinuri, dar si o descriere corecta, din propria noastra experienta (EXEMPLU CLICK AICI) a cramelor – de aceea acuma revenim cu o noua informatie esentiala. Cum se alege vinul? Este o intrebare simpla, cu un raspuns simplu, asta pentru ca nu este atat de greu, daca cunosti cat de cat niste principii.

Mancare si vin

Este important sa alegem vinul bun, in primul rand pentru ca acesta poate schimba aroma preparatului, dar si pentru ca ai sansa de a-ti impresiona prietenii sau iubita sau prietena cand iesiti in oras, cu un vin bun, de calitate. In cazul primei, este nevoie de o mentiune si anume: el are valente duble, in sensul ca pe de-o parte vinul poate imbunatatii gustul, insa pe de alta parte il si poate altera (spre exemplu, in Franta si nu numai, exista somelieri care va servesc la masa cu un anumit tip de vin care se potriveste cu preparatul din fata dumneavoastra – prin urmare, sunt oamenii care cu asta se ocupa toata viata: sa potriveasca gustul vinului cu cel al mancarii).

Acestea fiind spuse, sa incepem (ce trebuie sa urmaresti):

  1. In functie de consistenta mancarii: in ce sens; adica daca stii ca veti manca ceva “gras” sau bogat (in general) si cu gust aromat, atunci trebuie sa stii ca vei alege un vin asemeni lui. Carbenet sauvignon-ul este un vin tare, cel mai tare vin rosu, iar de aceea el trebuie combinat numai cu friptura sau carne rosie.
  2. Acum, atentie, urmarind principiul de mai sus, vinurile dulci se combina cu deserturi sau preparate dulci, vinurile seci cu sosuri condimentate, salata. Insa poti intalni si vinuri amare, precum Pelinul (gasit numai la Pietroasa) merge pe exact inversul principiului nostru enuntat, adica ea are rolul de a anihila mancarurile acre. Totodata, vinurile trebuie sa aiba o putere mai mare (nu cu mult totusi, altfel vei ajunge sa acaparezi in totalitate gustul mancarii) decat cea a mancarii.
  3. Desi poate nu este o idee atat de buna daca sunt multe femei la masa, vinul trebuie sa aiba un procent al alcoolului mai mare in general.
    Totusi, este recomandat in acelasi timp sa se manance si ceva consistent. Mixurile acestea ale principiului enuntat prima data merge si in cazurile culorilor. De ce spunem toate acestea, pentru ca in general vinurile rosii contin tanini, iar in principiu ele merg cu mancarurile consistente sau rosii (ele dau o parte din puterea alcoolului din vin).

Ramaneti aproape de noi pentru ca in urmatoarele zile vom posta mai multe articole cu privire la acest subiect, dar si alte sfaturi in materie de vinuri.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://topwines.ro/avincis-vila-dobrusa-retail/

http://topwines.ro/tehnologii-de-invechire-la-vinuri-si-vinarsuri/

http://topwines.ro/kilometrul-192-sau-borna-cramei-siminoc/

http://topwines.ro/dealu-dorului/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post De Crăciun, direcționează 20% pentru o șansă la viata!
Next post ALTE MODURI DE A ALEGE VINUL