O persoana foarte ambitioasa pe nume Horea Josan Alba a reusit sa plece in strainatate si sa munceasca acolo timp de 16 ani, pentru ca mai apoi sa se intoarca in Romania cu ideea de a-si crea prorpia lui companie.
Acesta a fost ajutat si de amicii care l-au indrumat cu privire la directia pe care ar trebui s-o ia si a intocmit in minte o lista cu domeniile in care ar fi posibil sa-si inceapa o noua afacere, printre care: zootehnie, apicultura, dar, pana la urma, el a ales sa intre intr-un cu totul alt domeniu, cel al produselor de tip bio, mai exact chipsuri bio. Cu acest a pornit cand creat un PFA si a investit mai bine de 13.000 de euro in utilaje si a mai luat si de la agricultorii de la el din oras, cartofi cu o cantitate mica de apa. Dupa doar un an, acesta tocmai crea un nou brand, d’Alba.
In numai cateva luni, acesta a reusit sa comercializeze 6.000 de pungi de chipsuri. Succesul lui se datoreaza, in parte, si lipsei de aditivi, conservanti, potentiatorilor de gust, amelioratorilor si E-urilor. Acuma, Alba a reusit sa-si cumpere o masina de curatat, o masina de feliat, o friteuza de 60 litri si o masina de ambalat semi-automatica. Desigur ca, precum orice alta afacere a avut multe probleme la inceput, “nestiind problema soiurilor de cartofi si complexitatea procesului”, a scos “un produs de calitate inferioara”.
Ba chiar, acesta a sustinut ca promoveaza produsele locale romanesti, prin faptul ca se aprovizioneaza de la ei si 100%, nu mai putin; mai exact cartofii sunt luati din regiunea Campia Turzii, Covasna si Fagaras.
Alte articole pe aceeasi tema:
https://agricult.ro/2017/02/17/secretele-unei-culturi-de-salcie-energetica/
https://agricult.ro/2017/02/07/ce-trebuie-sa-stii-daca-vrei-sa-ti-infiintezi-o-cultura-de-capsuni/