Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

Calitatea alimentelor din UE va fi dezbătută în Parlamentul European

Cu siguranta diferenta de calitate a produselor alimentare din Europa a devenit o tema foarte comuna in ziua de azi pentru europarlamentari. Tocmai de aceea, in acest sens in ziua de 11 aprilie, la Parlamentul European de eurodeputată PSD Daciana Sârbu, alaturi de europarlamentarul ceh Pavel Poc se va organiza o astfel de conferinta in care se va discuta despre aceasta.

In anul 2016, cei doi deputaţi social-democraţi, in acelasi timp vicepreşedinţi ai Comisiei de Mediu, Sănătate publică şi Siguranţă alimentară din PE, au interpelat Consiliul European, prin care se intreaba de deciziile pe care urmeaza sa le ia comisia pentru a repara situatia, mai ales ca au existat si dovezi in acest sens prin realizarea a numeroase studii de catre tarile din Centrul si Estul Europei.

„O serie de studii realizate în câteva ţări au certificat existenţa unor diferenţe de calitate între alimentele vândute în Est şi în Vest sub aceleaşi denumiri. Am ridicat problema către Consiliu, alături de colegul meu ceh Pavel Poc, şi m-am bucurat să constat că treptat pe parcursul ultimelor luni subiectul a ajuns şi pe agenda Comisiei, respectiv a Consiliului miniştrilor Agriculturii”, a anuntat Diana Sârbu.

„Prin dezbaterea pe care o organizăm, vrem să obţinem răspunsuri clare din partea Comisiei, din partea marilor producători, din partea reprezentanţilor mai multor state afectate de această problemă.

Este un pas prin care încercăm să menţinem presiunea pentru soluţionarea acesteia, iar mesajul dezbaterii, preluat de la cetăţenii pe care-i reprezentam, este: STOP dublului standard în calitatea alimentelor din Uniunea Europeană. Aceeaşi marcă, acelaşi produs, aceeaşi calitate! Nu avem în Uniunea Europeană două categorii de cetăţeni, prin urmare nu ar trebui să avem standarde diferite de calitate a alimentelor”, a mai adaugat eurodeputata Daciana Sârbu.

IN cadrul dezbataerii cel care va incepe prima data prezentarea acestor studii este Jozef Bires, directorul Administraţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Alimente din Slovacia, realizata, desigur, de catre autoritatile publice din Slovacia. Printre vorbitori se vor afla şi: Marie-Paule Benassi, şefa unităţii pentru Protecţia Consumatorilor din cadrul Direcţiei Generale pentru Justiţie a Comisiei Europene; Jaroslav Zajicek, adjunctul ambasadorului Cehiei la Uniunea Europeană; Achim Irimescu, şef al departamentului pentru Agricultură şi Siguranţă alimentară din cadrul Reprezentantei Permanente a României la UE şi fost ministru al Agriculturii, precum şi Alain Galaski, director general al European Brands Association.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post DOMENIILE ANASTASIA AU PARTE DE TROFEE
Next post ASCENSIUNEA BRANDULUI ANASTASIA