Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

1 tonă și ceva de carne infectată cu PPA, deja vândută

În Piața Centrală din Târgu Jiu autoritățile au dat peste mai mult de o tonă de carne infectată cu pestă porcină africană. Ceea ce este și mai problematic este faptul că produsul a fost găsit ulterior comercializării ei. După cum a precizat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, carnea ar fi produsă de un abator din județul Vâlcea.

Întrebat despre această problemă, directorul DSVSA Gorj a răspuns că, pe 19 octombrie, la abatorul cu pricina au fost sacrificați porci aduși din Argeș. În același timp, nu mai mult de o tonă de carne a fost tăiată în hala din Târgu-Jiu, după cum arată facturile emise.

Noi am fost anunțați pe data de 28 octombrie de la Vâlcea că suntem și noi printre județele unde a intrat carnea din acest lot, imediat am instituit o echipă, s-a deplasat la fața locului, a verificat, nu mai era niciun gram de carne, pentru că se vânduse. La momentul cumpărării, oamenii nu știau că e infestată, mai ales că avea și documente. Am dispus imediat dezinfecția la întreaga hală”, a menționat directorul Nicolae Călescu pentru Mediafax.

Parchetul a început o anchetă cu privire la acest caz, după cum se anunță în comunicatul IPJ Gorj.

Aproape același caz a fost sesizat și în Piața Delfinului din Bucureștii. Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) au găsit produse depozitate în condiții mizere, neigienice sau spălate în chiuvete cu rugină. De aceea, în urma controalelor au fost confiscate de la comercializare mai mult de o tonă de alimente care pot afecta sănătatea oamenilor.

Totodată, activitatea a 5 companii a fost suspendată pentru jumătate de an, îmbolnăvindu-și clienții cu rea-credință.

Au fost descoperite inclusiv alimentele expirate, printre care cârnaţi, carne de porc, precum și cașcaval și smântână.

Cu această ocazie, au fost dispuse de către inspectori 36 de amenzi care însumează 280.000 de lei, iar 5 profesioniști au activitatea sistată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post Ce a fost la Indagra și Expo Drink anul acesta?
PPA,pesta porcina africana,judetul alba,padurari,fond de vanatoare,vanatori,mistret,mistret mort,mistret vanat,dsvsa,zona afectata de ppa,zona tampon,sibiu,porci mistreti bolnavi de ppa,porci mistreti morti de ppa Next post Județul Alba – posibil afectat de PPA