Havana Club Romania
corteva
Președintele României a transmis în urmă cu puțin timp, la sfârșitul întrevederii pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din cabinet, că au fost ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creatorsAVINCIS
Pandemia de coronavirus va conduce la scumpiri neanunțate și anormale privind toată piața de produse. Deci nu veți mai putea cumpăra orice și cât, unele hypermarketuri au redus chiar și ...
Citește mai mult
MALTA TRAVEL
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

TOTUL despre afine. Proprietățile incredibile de care n-aveai habar!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Descoperite prima dată în America de Nord, Aronia sau Scoruşul este un arbust care produce afine și supraviețuiește numai în medii umede şi la temperaturi de maximum -30 grade. Fructele ei sunt de dimensiuni reduse, de culoare neagră, care aduc foarte multe beneficii pentru sănătate.

Fructele de Aronia au printre cele mai mari volume de antioxidanţi, trecând de aproape 15 ori cantitatea de antioxidanţi din rodii sau de afine, având, totodată, și o tonă de vitamina C.

Mai mult, ele sunt compuse şi din vitamina P, care ajută la fixarea vitaminei C în organism, dar şi vitamina B1 şi B2. Nu ami vorbim de cantitățile mari de minerale: calciu, magneziu, iod, fier, potasiu, fosfor.

Tonifiază per total corpul, păstrează un metabolism sănătos, reduce stresul şi îți oferă o circulaţie sangvină mai bună.

Afinele conțin și iod, care este principalul mineral recomand copiilor aflați în pliă dezvoltare. Ele sunt bune și pentru remedierea și prevenirea bolilor care pot apărea la copii, în special. Ele prezintă calități antiseptice (previne și remediază infecţiilor virale şi bacteriene), antihistaminice (mai ales pentru evitarea apariției diferitelor feluri de alergii), precum şi antiinflamatorii şi anticancerigene.

Știm că nu trăim în Cernobîl (hic!), dar afinele te protejează de radiaţii. Cu toate acestea, calculatorul, telefonul mobil sau televizorul sunt și ele surse de radiații, de aceea, cum trăim în perioada ultramodernă și nu putem evita utilizarea lor, e bine să consumăm aceste alimente pentru a reduce efectele lor negative.

Au un gust acrişor, uşor amărui şi pot fi consumate inclusiv uscate, sub formă de ceai sau proaspete sub formă de suc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*