Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

Defrișările ilegale au loc cel mai des în Maramureș. Cifrele sunt înfiorătoare.

Costel Alexe a transmis, în cadrul audierilor din comisiile reunite ale Parlamentului, că Maramureș este județul din țară în care activitățile ilegale de defrișare au loc cel mai des, locul 2 și 3 fiind ocupat de Bistrița Năsăud și, respectiv, Sibiu.

Declarația este oficială și vine din partea ministrului Mediului, care a precizat că în doar 2 ani au fost tăiate ilegal în Maramureș 110 mii de metri cubi de lemne.

„Cele mai mari hoţii care au avut loc în ultimii doi ani în domeniul tăierilor de păduri au fost în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Sibiu şi, după alegeri, indiferent cine va forma Guvernul, vor trebui făcuţi paşi importanţi pentru a rezolva această problemă”, a declarat Costel Alexe, în urmă cu câteva zile, la audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Tot reprezentantul ministerului a transmis că rapoartele gărzilor de mediu au arătat că-n aceeași perioadă, în Maramureş au dispărut 110.000 de metri cubi de lemne, iar defrisările ilegale din Bistriţa a ajuns la 30.000 de metri cubi, pe când în Sibiu la 20.000 de metri cubi.

Audierea ministrului interimar Costel Alexe a fost extrem de problematică. Fostul ministrul al Apelor şi Pădurilor Doina Pană a declarat că Alexe este populist şi că nu are dovezi în momentul în care arată cu degetul spre PSD, care nu ar fi acționat în nici un fel pentru a opri tăierile ilegale.

Audierile ministrilor desemnați să fie membri ai guvernului lui Orban (al doilea) au loc în comisiile reunite ale Parlmentului de luni până miercuri. Votul în plenul reunit pentru învestirea Executiv urmează să fie dat pe 24 februarie, de la ora 16.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post Subvenții pentru crescătorii de cai
Next post Nick Mason’s (Pink Floyd) la București