Havana Club Romania
corteva
Pandemia de COVID-19 a pus la mare încercare cramele mici: exporturile către China au fost blocate, iar consumul din HoReCa s-a redus considerabil. Crama Dealul Dorului încearcă să acopere reducerea ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creatorsAVINCIS
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a transmis că ministerul a putut în numai 7 zile să le plătească fermierilor și restul beneficiarilor subvențiile/fondurile- mai exact mai mult de 72% dintre fermieri au ...
Citește mai mult
MALTA TRAVEL
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Grădina de legume la balcon

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Gradina de legume la balcon este denumirea unui nou concept îndrăzneț, care aparține unei tinere femei care urmează să-și dea doctoratul. Aceasta încearcă mai multe tipuri de soluții care ar putea fi folosite pentru dezvoltarea și întreținerea spațiului verde. Ea încearcă să creeze mini grădini  la bloc, cum ar fi la balconul acesteia.

Conceptul este dezvoltat de Roxana Hangan-Istrate, un inginer horticol cu specializare în peisagistică și care acum este doctorandă la Facultatea de Horticultură a USAMV Iași.

Tot tânăra doctorandă susține că acest proiect ar veni la pachet cu următoarele beneficii:

 • plantarea mai multor plante pe aceeași suprafață,
 • încălzirea substratului timpuriu,
 • întreținerea minimă și facilă,
 • inclusiv producția de legume pentru consum familial.

Următoarele sfaturi ni le recomanda Roxana:

 • Înainte de a vă gândi să vă creați o mica grădină pe balcon, trebuie să vă familiarizați cu anumite reguli, astfel încât să puteți profita din plin de acest spațiu.
 • Dacă locuiți într-o clădire, trebuie să aflați mai întâi regulile coproprietății. Rețineți că acestea diferă de la o clădire de apartamente la alta. Cu toate acestea, unele măsuri se aplică tuturor proprietarilor.
 • Astfel, de exemplu, este strict interzis să atârnați jardiniere sau ghivece în afara balustradei pentru a evita orice risc de cădere.
 • În plus, pentru a preveni posibile deteriorări ale clădirii, ar trebui să aflați și greutatea maximă permisă pe fiecare balcon.
 • Pentru a trăi în armonie cu vecinii, va trebui, de asemenea, să vă asigurați că nu există scurgeri de apă pe balconul vecin sau cel de dedesubt atunci când vă udați plantele.
 • Pentru a face acest lucru, balconul trebuie să fie echipat cu un colector de apă individual sau cu o farfurie.
 • Atunci când vă alegeți plantele în gradina de legume, luați în considerare alegerea unei vegetații ușor de întreținut, recomandă lamaisonsaintgobain.fr. Nu ezitați să desenați o mică schiță a exteriorului dvs. pentru a vă potrivi și a organiza spațiul în cel mai optim mod. Pentru a vă bucura în continuare de balconul dvs., asigurați-vă că puteți circula fluid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*