Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

EXPERIMENTE DE VACANȚĂ

GREEK AMMOULIANI
O INSULĂ DE DESCOPERIT 

Dacă ZORBA THE GREEK e mult mai la sud, aici, în Thesalia, este/există Ammouliani. E O OAZĂ de autenticitate și o nesperată DOZĂ de Grecie arhaică. Conține, într-o pastilă, istoria Greciei din ultima sută de ani. Grecia cum a fost ea, Grecia izgonită din Paradisul personal – a se citi/și a se gândi (la) Asia Mică. Grecia cu traumele ei – și cu rănile ei cele vii, încă nevindecate.

CRISTIAN GĂLĂȚANU, NICOLETA GĂLĂȚANU

Această insulă poate fi oaza ta de relaxare într-un cadru natural incredibil de frumos și pitoresc. Insula Ammouliani se află între brațul Sithonia și brațul Athos și este singura insulă locuită din Halkidiki.

Ammouliani te va surpride prin faptul că deși este o insulă mică, de doar șase kilometri, are niște peisaje care îți vor tăia răsuflarea. Este una din insulele mai putin stiute din Grecia – și chiar ăsta e avantajul. Aia de fițe nu se vor înghesui pe ea, dându-ți coate.  Dar de cumva ai hotărât să-i acorzi o șansă,îți recomandăm să arunci o privire și pe variantele de hoteluri din Ammouliani pe care le-am pregatit la noi pe site.

POȚI SĂ NIMEREȘTI DIN GREȘALĂ ÎN INSULA AMMOULIANI?

Ați pus o întrebare, să zicem. Nu. Răspunsul este: NU. În Ammouliani, când ai ajuns, știi sigur ce cauți. Fără îndoială.

De la ieșirea din România și până pe insula Ammouliani sunt aproximativ 710 km. Poți ajunge cu mașina personală până în localitatea Tripiti, pe brațul Athos, de unde vei lua apoi ferryboat-ul. Este o călătorie scurtă, insula fiind aproape de brațul Athos. Din Tripiti și până pe insula vei face aproximativ 10-15 minute.

O altă variantă este să călătorești cu avionul până în Salonic, iar de aici să închiriezi o mașină până în Tripiti. Nu recomandăm transportul în comun pentru aceasta destinație.

Trebuie să știi însă că biletele pentru cursa cu bacul/ferryboat-ul nu se pot cumpăra online. În timpul verii cursele sunt destul de dese, astfel poți să verifici orarul și să mergi direct în port cu o jumătate de oră înainte de plecare. Biletele le vei achita în numerar sau cu cardul la bordul ferryboat-ului. Prețul este de 2.5 EUR/persoana și 10 EUR / autoturism.

Te poți deplasa cu ușurință pe insulă, în doar câteva ore o poți descoperi printr-o simplă plimbare, mergând la pas.

ANTOLOGIA PLAJELOR INSULEI AMMOULIANI

Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc foarte bun pentru familiile cu copii. Iată recomandările noastre când vine vorba de plaje pe insula Ammouliani:

Plaja Alikes – aceasta este cea mai populară și vizitată plajă de aici. Te va încânta nisipul fin, dar și apa limpede. Această plajă este certificată Blue Flag și dispune de toate facilitățile pentru a-ți asigura un sejur plăcut: șezlonguri, umbreluțe și restaurante, toate sunt la îndemână. Aici există și un camping amenajat pe malul mării pentru cei care preferă să stea la cort sau să călătorească cu rulota.

Plaja Megali Ammos – este cea mai sudică plaja de pe Ammouliani. Este o plajă amenajată cu șezlonguri și umbrele. Există și o tavernă unde poți servi masa. De aici vei putea admira un peisaj impresionant, insula Drenia și Turnul din Ouranoupolis.

Plaja Karagatsia – Plaja aceasta este inconjurată de vegetație. Este o plajă de asemenea bine organizată, cu șezlonguri, umbrele și o tavernă pentru turiști. Este locul perfect dacă vrei o zi relaxantă pe o plajă liniștită.

Plaja Banana – Este o plajă nouă, hai să zicem, mai de fițe. Poate mai potrivită pentru copii, adolescenți și tineri, trebuie spus că este o plajă VERDE. DEOCAMDATĂ, am fost de puține ori pe ea. Dar nu e timpul trecut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post NOUTĂȚI DE LA PIETROASELE
Next post Corteva Agriscience și Bioceres Crop Solutions accelerează disponibilitatea produselor biologice, în Europa