pioneer ;"
VINVEST, impreuna cu Asociația de Cultură și Promovarea Vinului VINVEST, va organiza in ziua de marți, pe data de 4 decembrie 2018, la ora 11.00, o conferința de presă ce pregateste ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creatorsAVINCIS
A fost aprobata o noua Hotarare de Guvern care urmareste adaugarea a 3.900.000 lei pentru anul 2018 la valoarea schemei de ajutor de stat în domeniul creşterii animalelor. Actul normativ ...
Citește mai mult
MALTA TRAVELUniversitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti FGCR

Start-up cu împrumut mare la bancă, dar cu succes și mai mare

nufarm.ro

Un tanar, la baza economist, a dat la schimb patiseriile administrate de el pe sistemul de franciză pe un nou business, cu el ca patron. Asta este povestea Patiseriei Tineretului, pe scurt, antreprenor cu o afacere de cam 700 de mii de euro, pe care are de gand sa o imprastie si in celalte mari orase ale Romaniei in urmatorii 5 ani.

Produse necongelate, fără aditivi, asta este ce-si doreau consumatorii, cand a inceput el afacerea. Si a mers prea bine, pentru ca el era printre singurii cu o patiserie care oferea asa ceva:

”Am redescoperit gustul prăjiturilor copilăriei şi mi-am amintit de bunica, ale cărei preparate răspândeau un miros delicios în toată casa, mai ales în perioada sărbătorilor, când prepara o mulţime de bunătăţi“, ne spune el, Cristian Chiţu, patronul Patiseriei Tineretului. Preturile produselor lui nu sunt cele care fac diferenta de restul patiseriilor din Bucuresti, ci ingrediente naturale folosite, provenite de la producătorii români şim de asemeni, necongelate.

Covrigii braşoveni cu mac, susan şi seminţe de floarea-soarelui, au un preţ mediu de 1 leu; merdenelele, pateurile cu brânză şi ştrudelele sunt foarte iubite de consumatori si se cumpara in jur de 2 lei.

Prima data a investit in afacere 15 mii de euro, imprumut cu credit bancar, insa, a reusit sa-si puna pe picioare afacerea, pentru un singur motiv: pentru ca stia unde se vinde cel mai bine:

”Dacă patiseria este deschisă într-o zonă intens circulată, în care există staţii de metrou, RATB, instituţii publice, clădiri de birouri, şcoli etc., supravieţuirea nu este grea; din contră, oferă posibilităţi de creştere. Cu toate acestea, se impun trei condiţii: personal serviabil, curăţenie, produse proaspete şi de bună calitate“, mentioneaza antreprenorul.

Rulajele pe anul 2016 au fost de 700 de mii de euro şi un profit de 24 de mii de euro, iar anul acesta Chitu presimte ca va avea o cifră de afaceri in jurul valorii de 800 de mii de euro şi cu un profit putin mai mare, intrucat investitiile sunt mari, de 150.000 de euro.

Ce trasaturi crede antreprenorul Chitu ca ar trebui sa ai ca sa reusesti? curajul, perseverenţa, rezistenţa la stres şi capacitatea de muncă, chiar non-stop.

”Să îşi evalueze ideea de afacere prin testarea produsului sau serviciului pe clienţi, să îşi construiască un plan de afaceri şi o viziune pe termen mediu şi lung şi, evident, să aibă alături o echipă pe care să se poată baza în toate momentele, dar în special în cele dificile“, privind etapa dificila a unui start-up.

Cristian Chitu, patronul Patiseriei Tineretului

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*