Publicitate în derulare

1 / 7
Avenue Hotels
2 / 7
Havana
3 / 7
Corteva
1 / 4
Jameson
2 / 4
Avincis
3 / 4
VIN LA MUNTE
4 / 4
ADMITERE USAMVB

Povești agricole de succes: Exploatație agricole cu fonduri europene

Ștefan și Anghel Nichita au deschis în anul 2003 la Chișcani, aproape de Brăila, o afacere care priveste cultivarea de cereale pe un teren de 50 de hectare. In timp, la 15 ani de la infiintare, acestia au ajuns sa aiba in total 260 de hectare, trecand de media națională de 190,8 hectare a dimensiunilor exploatațiilor, in acelasi timp cu cresterea profitabilitatii, anual.

Majorarea randamentului la hectar și reducerea cheltuielilor cu producția au reprezentat obiective importante pentru patroni, de-a lungul desfasurarii activitatii lor. Din 2011 acestia au inceput procesul de investitie: prin intermediul unui credit BRD, Nichita Agro Serv a cumparat un sediu, urmand ca, la 6 ani distanta, sa aplice primul proiect cu finanțare nerambursabilă europeană de cumparare de utilaje și echipamente agricole performante.

„Prin dotarea Nichita Agro Serv cu o serie de mașini și echipamente agricole performante am reușit să realizăm o mare parte din lucrările agricole cu utilaje proprii, ceea ce a condus la scăderea costurilor de producție la produsele agricole și la creșterea profitului. Faptul că BRD a venit în întâmpinarea noastră înaintea primirii banilor de la Autoritatea de Management ne-a ajutat să implementăm proiectul în perioada optimă: am reușit să achiziționăm echipamentele înainte de începerea campaniei agricole” povestesc cei doi asociați. „Practic, <<am cumpărat>> timp contra unui cost flexibil oferit de către BRD”. 

Nichita Agro Serv si-a impus proiectul de modernizare a exploatației agricole prin intermediul unei finanțări de peste 340.000 euro prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Utilizarea ultimelor echipamente a majorat randamentul activitatii sale agricole.

Desi birocratia nebuna a subventiilor de la UE reprezinta in general un obstacol pentru solicitanti, antreprenorii au continuat sa contracteze credite, de data asta de la BRD cu pre-finanțare a subvențiilor APIA. In 2018 fratii Nichita vor sa-si gaseasca noi proiecte pentru a beneficia de si mai multe finantari.

„Considerăm că cea mai bună lecție pe are am învățat-o este să conștientizăm că lucrăm cu oamenii și nu cu instituțiile. Corectitudinea cere corectitudine, iar noi ne bazăm pe acest aspect în activitatea noastră”, ne-au explicati patronii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous post Stadiul subvențiilor pentru afacerile non-agricole
Next post Se anunță VINTEST 2018!